Як Німеччина і Франція збираються умиротворити Путіна, кинувши йому в пащу Україну

8 червня 2022, 12:02
Якщо Макрон і Шольц будуть так само завзято "зберігати обличчя Путіну", дуже скоро Бучі і Маріуполі будуть у них.
Макрон і Путін так активно зберігають обличчя Путіну через корупцію і компромат на них у Кремлі
Макрон і Шольц можуть нагодувати Путіна землями, але своїми, а не українськими / Колаж фото Reuters

Міжнародне співтовариство переживає нині складний час. Війна в Україні є гострим проявом парадигми глобальної кризи, яка формувалася і наростала не одне десятиліття після Потсдамської конференції 1945 року.

Міжнародна система розхитана, її центральні опори вже не витримують навантаження. Норми, які з часів Другої світової війни визначали світовий порядок, себе якщо не зжили, то вкрай ослабли.

На цьому тлі конкуренція систем демократії та автократії, представлена великими країнами, була неминучою. Повернення російського режиму до найбільш крайніх форм автократії і її прояву в диктатурі, тиранії і фашизмі – був неминучий. Радикалізуючись у боротьбі, система підсилює свій імунітет і стає, на її погляд, більш стійкою і життєздатною у війні.

відео дня

Фашизмом Російська імперія вагітна з її заснування ще в допетровські часи. Князь московський Іван III і Єрмак стали батьками-засновниками російського фашизму, і без нього Росія нежиттєздатна.

Фашизм у певні моменти історії стає офіційною політикою Москви, іноді він впадає в стан тривалої сплячки. Але в Росії він живий завжди!

Путін відродив російський фашизм у кращих традиціях імперського великодержавного шовінізму, і путінізм відповідає всім критеріям ООН, що визначають фашизм.

Україна сьогодні фактично одна протистоїть поширенню фашистської зарази по Європі. Не будемо зараз обговорювати всі недоліки роботи антипутінської коаліції в допомозі Україні. Все добре відомо.

Вражає інше. Як лідери деяких європейських країн намагаються протягнути руку допомоги тирану Путіну і його режиму. Лідери країн традиційної демократії намагаються зберегти фашизм на європейському континенті. Зберегти всупереч затребуваній абсолютною більшістю їхнього суспільства антипутінській політиці та підтримці України.

читайте такожЧому Кремль пішов на уклін до Макрона

Пройдисвіти і дешеві корупціонери Макрон, Шольц та італієць Драгі виступають тут єдиним фронтом. Вони проповідують агітки і просувають активний захід Кремля: "Не можна принижувати Росію, збережемо обличчя Путіну". А куди ці пани планують подіти військові злочини, геноцид українців, десятки тисяч загиблих, в т.ч. сотні наших дітей, і руйнування половини України!? Це все як в'яжеться з "програмою збереження обличчя фашиста Путіна" і міжнародним правом, нинішнім світопорядком і архітектурою колективної безпеки.

Складається погана внутрішня політична ситуація для дешевих пройдисвітів Макрона і Шольца. Адже таку політику лідерів своїх країн не поділяє абсолютна більшість французів і німців. Вони просунуті та освічені в частині демократії. Макрон і Шольц, проводячи політику конформізму щодо фашиста Путіна, не проектують настрої французів і німців. Подібна політика для них самогубна, і вони це добре усвідомлюють. Так що ж змушує пройдисвітів популістів Макрона і Шольца йти на такі жертви?

Очевидно, корупція і компромат на них у Кремлі. Причому все "неподобство" [неценз.] політиків Заходу завжди обходилося Кремлю відносно дешево . Кілька мільйонів на рік кожен – хіба це дорого? Спецслужбам Великобританії вдалося прослухати діалог на цю тему між путінськими олігархами. Один каже іншому: "уявляєш, начальники таких модних європейських країн, а обходяться нашому кремлівському пахану щорічно в кілька мільйонів кожен. Та я більше на свій день народження витрачаю".

читайте такожЧому запанікувала і метушиться Росія

Вражаючі історичні паралелі. Німеччині в минулому столітті Гітлер зробив сильне щеплення від фашизму. Німці перехворіли ним у важкій формі, і за всіма канонами науки Німеччина себе убезпечила від цієї смертельної недуги назавжди. З суспільством так і відбувається.

Тільки німецьку еліту на цей рахунок сильно лихоманить. Починаючи з канцлера Шредера, кремлівська корупція вразила верхівку німецької політичної еліти. Багато років Меркель вирощувала гнійник фашизму в Кремлі і ясно, що не за красиві очі. Комсомолка НДР Меркель 1000% була агентом Штазі (читай КДБ). Хто скаже, що це не так, нехай першим кине в мене камінь. Нинішнього Шольца – через його однопартійця Шредера – Кремль купив із потрохами, коли цей крихітка Цахес був ще мером. То як же він може постачати в Україну зброю? Нема чому дивуватися.

Так Німеччина вже в XXI столітті простягає руку посильної допомоги фашистові Путіну. Може, німецькому суспільству слід серйозно задуматися про хворобу своєї політичної системи, і кого вони обирають на виборах до Бундестагу, кого в канцлери?

читайте такожВійна з Росією - чому все вирішиться влітку

Адже давно корумповані Кремлем європейські політики, з товстим бекграундом компромату на кожного, невипадково щоразу виграють вибори і опиняються на вершині піраміди влади.

Франція у Другій світовій теж сильно відзначилася конформізмом і колабораціонізмом. Всі знають історію країни в ті часи. Пам'ятають Петена і його режим Віші. Шикарні публічні будинки по всій країні під час окупації Франції. Де Голль з його опором у вигнанні в Лондоні. У 1945 році в Потсдамі Черчілль і Рузвельт категорично заперечували, щоб Франція була в коаліції переможців. Але Сталін їх переконав і Де Голль представляв Францію. Інвестиція Сталіна виявилася вигідною і довгостроковою.

Минуло 77 років, а Макрону досі доводиться активно відпрацьовувати борг Франції перед Кремлем. Правда, за це ще й пристойні гроші йому Кремль платить. Взагалі, цей Версальський сатир Макрон почав досить напружувати. Як і його німецький колега петрушка Шольц.

читайте такожПутіна надурили: як осоромилася влада Росії

Дивна справа – як постраждалі (але по-різному) від фашизму Німеччина і Франція вже в XXI столітті сплелися в франко-німецький союз із порятунку фашизму. Російського фашизму!

Якщо Макрон і Шольц мають намір умиротворити фашиста Путіна, кинувши йому в пащу українські землі, так вони даремно метушаться. Ні, вони, звичайно, можуть нагодувати його землями, але – своїми. Макрон, наприклад, може віддати Путіну французький Марсель під російську військово-морську базу. Мені здається, що Путіна цілком влаштує в якості втішного призу також німецька Баварія. Ну це щоб війну зупинити. Ці хлопці або придурюються, або історію не знають. На відміну від британського прем'єра Джонсона, який уважно вивчив працю свого кумира Черчілля "Історія Другої світової війни".

Землі України під розрахунок, панове, пропонувати не треба. Розплачуйтеся з фашистом зі своєї кишені.

Якщо Захід не буде своєчасно і достатньо допомагати Україні до нашої перемоги... Так дуже скоро Бучі і Маріуполі будуть у них.

Юрій Радухін, публіцист, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти