Як Німеччину перетворили на заручника Путіна

23 квітня 2022, 09:18
Сьогодні Німеччина слабка, залежна і дезорієнтована. Вона не може проводити ніякої самостійної політики.
Бундестаг, Німеччина
Німеччина опинилася в заручниках у Путіна / УНІАН

Ще один день війни добіг кінця, а ми так і не зрозуміли: російське наступ ще не почалося або вже закінчилося?

Прийшов до Путіна в цивільному Шойгу щось блеял про взяття Маріуполя, але все скінчилося тим, що Путін раптом згадав, що своїх (як мінімум - своїх!) солдат треба б витрачати економніше...

Але, так чи інакше, за сьогодні російська армія знову нікуди толком не просунулася і тому я знову напишу про речі другорядних. Наприклад, нарешті відповім, що я думаю щодо позиції Німеччини у війні Росії з Україною.

відео дня

По-перше, я відразу скажу, що за моїми спостереженнями, більшість німців, звичайно ж, на українській стороні. Можна говорити про ступінь тієї підтримки, яку кожен німець вважає правильною в даному питанні, але в будь-якому випадку підтримують Путіна в цій війні - дуже мало.

Але 16 років правління Меркель завдали величезної шкоди Німеччині. Вона завжди, вибираючи між рішенням, яке принесе користь Німеччині або принесе їй шкоду, вибирала те рішення, яке найгірше.

Вона перетворила Німеччину на заручника Путіна в галузі енергетики, з одного боку, відмовившись від будівництва терміналів для скрапленого газу, а з іншого - прийнявши програму прискореної відмови від атомної енергетики.

Поклавши всі яйця в один кошик і поставивши німецьку економіку в залежність від трубопровідного газу з Росії, вона тихо пішла у відставку, залишивши Німеччину в ситуації, коли вона не може порвати з фашистським режимом Путіна, не піддавши себе ризику повномасштабної економічної катастрофи.

читайте такожЯк у Німеччині планують надати Росії право вбивати українців до кінця рокуВона повністю розвалила бундесвер, перетворивши його, за допомогою своєї подружки Урсули фон дер Ляйен (з якою вона розплатилася за це місцем глави ЄС), з найсильнішої сухопутної армії Європи на початку 2000-х, на майданчик для дискусій про права сексуальних меншин, а під приводом боротьби з правим екстремізмом, повністю викорчувала у наших військових навіть саму пам'ять про славні військові традиції німецької армії.

В результаті її бурхливої діяльності, переможці в битвах при Росбаху, Лейпцигу, Ватерлоо і седані не можуть по праву пишатися своєю військовою історією, в той час як всі інші армії світу вчаться за підручниками Мольтке, Клаузевіца, Манштейна і Гудеріана.

Сьогодні нова Міністр оборони Крістіна Ламбрехт фактично офіційно визнала, що у Бундесверу немає ніякого справного резерву з важких озброєнь, яким він міг би поділитися з Україною. Це нечувано! Довести ситуацію до такого стану не можна випадково. Це була ретельно спланована і холоднокровно виконана диверсія проти своєї власної армії, а значить - своєї країни.

Газети вже давно писали, що у Бундесверу немає жодного справного танка, БМП або вертольота і ось, нарешті, це фактично визнано офіційно.

Я вже не кажу про абсолютно божевільну політику щодо прийому біженців в середині 2010-х, коли спочатку відмовивши Туреччині у виділенні запитуваних нею коштів на облаштування сирійських біженців, Меркель впустила до Німеччини 2 млн біженців, а потім все одно заплатила Ердогану необхідну їм суму.

І вишенькою на торті є абсолютно дика антиковідна кампанія з безглуздим локдауном, що вилилася в майже 10% інфляцію і досягла тих же показників смертності, що і в Швеції, без всякого локдауну.

читайте такожЯк війна в Україні зламала НімеччинуСьогодні Німеччина слабка, залежна і дезорієнтована. Вона не може проводити ніякої самостійної політики. І це найбільша економіка ЄС.

Важливо відзначити, що це заслуга всіх політичних сил Німеччини. Це колективна творчість і СДПН, і блоку ХДС/ХСС, і зелених, і навіть ВДП.

Це наочно було продемонстровано сьогодні, коли у відповідь на закиди Мерца (ХДС/ХСС) в жалюгідному стані Бундесверу, Ламбрехт (СДПН) абсолютно справедливо вказала йому на те, що це результат роботи його партії, чия представниця (Урсула фон дер Ляйен) очолювала Міністерство оборони всі останні роки.

Я вірю, що Німеччина впорається зі спадщиною Меркель. Якщо Олаф Шольц не зважиться на радикальне збільшення поставок важкого озброєння в Україну до кінця цього тижня, то опозиція внесе відповідний закон в бундестаг.

Фактично, це буде голосування про довіру уряду. І є дуже високі шанси, що уряд Олафа Шольца отримає вотум недовіри. А значить замість "світлофора" у Німеччині буде "Ямайка". Тобто коаліція з ХДС / ХСС + зелені +ВДП. А всі ці три партії єдині в думці щодо необхідності радикально збільшити допомогу Україні, в тому числі - і важким озброєнням.

читайте такожЯк Німеччина знайшла в Путіні нового Гітлера і потурає йомуЯ не хочу гадати, чому Щольц веде ситуацію до такого загострення. Ходять чутки, що у зв'язку з тим, що в молодості він був великим другом НДР, а потім Герхарда Шредера, у Путіна на нього є "папочка".

Якщо це так, то вотум недовіри - це для нього непоганий вихід із ситуації. Це краще, ніж ганебне викриття. Але це я вже йду в сферу чуток і припущень. І хоч я і не люблю червоних і ліваків взагалі, але не буду наговорювати зайвого на людину, не маючи на руках фактів.

Так чи інакше, але скоро все буде зрозуміло. Наступного тижня має настати ясність. І німецька зброя обов'язково піде в Україну.

Інакше бути не може тому, що наша діло - праве. Ворог буде розбитий. І перемога буде за нами.

Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти