Як хитрий Путін провів бліцкриг проти Назарбаєва

6 січня 2022, 18:55
Поки українці і Захід переживали про те, що Путін рушить на Захід, Росія зміцнила позиції СРСР на Сході.
Путін і Назарбаєв
Путін і Назарбаєв / офіційний сайт президента Росії

Поки українці раділи Майдану в Казахстані, там оприлюднили вимоги (дешеві тарифи, безкоштовні путівки і скасування вакцинації) і виявилося, що "майдан" перетворюється на типовий антимайдан. З погромами і мародерством. А противники щеплень показали, з яких інформаційних смітників харчувалися ті, хто писав ці вимоги. Та й самі ці інформаційні смітники першими почали розкручувати протести, привіт російським телеграм каналам. Ой не дарма СБУ намагається зачистити цю клоаку і не дарма закриття кожного такого кубла призводить до вибуху гніву у решти ресурсів російського світу.

читайте також"Миротворці" РФ в Казахстані ніяк не підкоряються місцевій владіПоки українці раділи, що в Казахстані загорілася заграва свободи і Путін знову отримає по голові, сам Путін разом з Токаєвим провели блискучий бліцкриг проти Назарбаєва. В результаті на чолі Казахстану реальну владу отримав Путін і тепер його вічний посіпака Токаєв, який прийшов до реальної влади на російських багнетах, а Назарбаєв, який думав, що створив незалежну ні від кого державу змушений був відлітати. Розслабився, видно. Втратив хватку. Ось такі вони, палацові перевороти в азіатських деспотіях. Коли за владу доводиться платити здачею суверенітету. Втім, про це багато що може розповісти Лукашенко.

Поки українці і Захід переживали за те, що Путін рушить на захід, Росія зміцнила позиції СРСР на сході. Приструнивши Казахстан за кілька днів. І показавши всім навколо, що буде, якщо надумають грати в незалежну гру.

відео дня

Ось так, однією рукою організувавши протести і направивши їх проти Назарбаєва, іншою знайшли свого Януковича і швидко ввели війська.

А українці повинні зрозуміти, що Азія - це не Європа. І Майдан там не може бути нашим правильним демократичним святом. Навіть якщо для нього є всі причини. А ось антимайдан скрізь однаковий.

А у Путіна тепер є його ручний радянський союз і два диктатори на побігеньках, Лукашенко і Токаєв.

читайте такожРосія почала перекидання військових до Казахстану: "миротворців" запросив президентЩе нещодавно Казахстан грав у свою гру, там, здавалося, продовжує правити залізною рукою Назарбаєв, який контролював і силовиків і уряд, а сам Казахстан дозволяв собі небачену зухвалість - дублювати російські вивіски латиницею. Викликаючи вибух гніву у російських політиків, які відчувають, що російський світ може втратити Казахстан. Тепер не буде. Це можна сказати вже точно. За якісь три-чотири дні, поки весь світ ще не відійшов від святкування, все вдалося перевернути на 180 градусів.

Путін виграв. Назарбаєв втік. Ердоган програв. Тюркський світ, який він так старанно вибудовував, і найважливішим елементом якого мав би стати історично тюркський Казахстан, програв російського світу. І не дарма зіц-головою інтервенції став Пашинян, який хоч так зміг помститися Ердогану за Нагірний Карабах, очоливши армію ОДКБ, а де факто армію Путіна. Ще раз показавши, для чого створювали це саме ОДКБ.

А українцям не варто чекати казахстанського вугілля. Він тепер в одній упряжці з газом від Газпрому. Хоча, може, тепер у нас буде ще більше байрактарів. І не варто шукати боротьбу за свободу там, де її немає. Навіть якщо в казахстанських степах і провів багато років Тарас Шевченко. Це Середня Азія. З іншими цінностями. А якщо якісь міські інтелігенти Алма-Ати і вирішили, що вони близькі до Європи, їм наочно показали погромами і мародерством, що з ними буде без допомоги Путіна. Показали це жителям Воронежа і Самари, Хабаровська і Москви…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти