Як змінилися цілі і задачі Росії щодо України

16 березня 2022, 06:43оновлено 30 березня 2022, 16:54
У Росії є ефективні військові технології і системи озброєнь, але ефективність їхнього використання на полі бою обмежена низьким рівнем військового планування.
Каральні авіаційні та артилерійські удари та акти помсти і залякування продовжаться
Росіяни не відмовились від ідеї захоплення Києва і не знімуть блокаду Чернігова, Харкова і Сум / facebook.com/MNS.GOV.UA

Збройні сили України вважають, що Росія зосередила основні сили на веденні бойових дій на Донбасі.

З цього слідує кілька висновків.

По ходу війни редагуються політичні її цілі. Тепер програмою мінімум РФ буде розширення ОРДЛО. Можна спрогнозувати, що і в переговорах з Україною визнання ху…овоутворень буде основною вимогою, оскільки ні з денаціоналізацією, ні з демілітаризацією явно не виходить.

відео дня

Робити якісь висновки про вимогу нейтральності України рано. Тут сигнали досить змішані.

Це не значить, що росіяни відмовились від ідеї захоплення Києва і знімуть блокаду Чернігова, Харкова і Сум. Тут вони пробуватимуть і маневрувати, і окопуватися для того, щоб створювати загрозу і не дати нам маневрувати резервами. На жаль, продовжаться каральні авіаційні та артилерійські удари та акти помсти і залякування.

Очевидно частиною операції на Донбасі буде також спроба створити стабільний сухопутний коридор між Донбасом і Кримом та утримувати території, необхідні для постачання води в Крим.

Разом з тим, навіть нинішня перехідна ситуація дає можливість зробити і ширші висновки.

читайте такожТри варіанти для Путіна: чим може закінчитися війна в Україні

Росія неспроможна вести одночасно більше однієї масштабної військової операції. Виникає сумнів у спроможності Росії вести наступальні військові операції. Виникає сумнів у спроможності Росії вести затяжні воєнні кампанії.

Росія володіє певними ефективними військовими технологіями і системами озброєнь. Разом з тим, ефективність їх використання на полі бою обмежена низьким рівнем військового планування, низьким рівнем здатності економіки відновлювати бойові системи, захмарним рівнем корупції в усіх органах управління, і як наслідок – низьким рівнем моралі та бойового злагодження у військах. Окрім того, у світі достатньо військово-технічних рішень для нейтралізації найефективніших російських озброєнь та навіть чисельної переваги російського війська.

Цілком хрестоматійно виглядає ситуація з системою прийняття рішень вищим політичним керівництвом Росії, яке через авторитарність і корупцію позбавлене адекватної інформації про становище в Росії та світі.

читайте такожПомста Путіна українцям і керовані вбивства: хто зупинить божевільного "царя"

Наступні три-шість місяців вирішуватиметься доля російської економіки. За гіршими сценаріями російська держава може втратити керованість та життєздатність. За найкращими сценаріями, Росія переживатиме політичну, економічну, фінансову та технологічну кризу, що відкине її у розвитку на 15-30 років.

В перспективі одного року Росія поза тематикою ядерної зброї втратить скільки-небудь помітний вплив на світові процеси.

Богдан Яременко, народний депутат України, дипломат

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти