Як Китай доїдатиме Росію

1 березня 2023, 06:09
Деякі регіони можуть відійти Китаю як раніше втрачені території, від яких Пекін ніколи не відмовлявся.
Китай, Сі Цзіньпін
Китай, Сі Цзіньпін / https://ua.depositphotos.com/

Стратегія Китаю передбачає збереження ілюзії суверенності Росії - "держави" і території, яка опиниться під максимальним впливом і домінуванням китайської політики, економіки та її міжнародного порядку денного.

Якщо відбудеться розпад Росії, який передбачає відділення суб'єктів від федерального центру, Китай може проявити політичну волю. Пекін може підтримати створення і формування дружніх незалежних держав біля своїх кордонів. Наприклад, Приамурську Федерацію або Далекосхідну Республіку. Втім, на деяких територіях китайська армія може провести роботу зі стабілізації ситуації, недопущення збройних конфліктів і гуманітарних катастроф. Можливе і силове втручання там, де Пекін побачить формування антикитайських режимів.

відео дня

Не виключаю, що деякі регіони відійдуть Китаю як раніше втрачені території, від яких Пекін ніколи не відмовлявся, навіть незважаючи на угоди про мир і кордони. Китай пам'ятає, що минуле століття почалося з інтервенції Росії до Манчжурії.

Китай нічого не забув – північні варвари залишаються північними варварами. Чи будуть варвари суб'єктами, залежить від здатності Москви контролювати безпеку на місцях. Коли ослаблення федерального центру стане загрозою безпеці Китаю, Пекін докладе зусиль, щоб встановити свій контроль над територіями або створить для цього режими.

Міркування про точку суперкрихкості Росії з позиції термінів не мають сенсу. Точка потрясіння може бути досягнута в будь-який момент, тригером може стати та чи інша подія.

Це може статися протягом 2 або 5 років. Розвал Росії може відбутися як в короткостроковій, так і в середньостроковій перспективі. Як тільки центр припинить контролювати регіони, виникнуть конфлікти, які неможливо буде врегулювати шляхом договору між Кремлем і регіональними елітами. Регіони зрозуміють, що вони здатні вести самостійну гру і почнеться розповзання Росії на незалежні держави.

Процес розпаду не зупиниться на суб'єктах РФ. Швидше за все, ми побачимо, як відбудеться їх дроблення на різноманітні анклави, які контролюватимуться приватними військовими компаніями або корпораціями, які раніше створили ПВК.

Віталій Кулик, ексклюзивно для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти