Як Лукашенко і американські протикорабельні ракети допоможуть США публічно принизити Росію

20 травня 2022, 13:51
Росія в останні місяці постійно поводиться як шахід-смертник, обмотаний ядерними боєголовками.
Росія постійно поводиться як шахід-смертник, обмотаний ядерними боєголовками
Росія не була б Росією, якби не почала шантажувати цивілізований світ / Фото Reuters, pixaby

Росія напала на Україну і заблокувала порти. В результаті Україна не може експортувати своє зерно, як вона робила це завжди.

Українські аграрії страждають. Страждає українська економіка. Страждає українська гривня без валютної виручки.

Страждають і покупці українського зерна, адже до світової інфляції, рекордної за 40 років, додається ще й дефіцит. Погіршує ситуацію посуха в південній півкулі, що вже зменшило світовий урожай.

відео дня

У світі заговорили про загрозу голоду, соціальних потрясінь і нової кризи мігрантів. Не виключено, що війна Путіна стане горезвісним "чорним лебедем" для світової економіки.

Росія не була б Росією, якби не почала шантажувати цивілізований світ. Мовляв, поки не зніміть санкції – не розблокуємо порти. І заодно краде українське зерно на окупованих територіях.

Ні дати, ні взяти, держава-терорист: загрожує світовим голодом заради зняття з себе санкцій. Загрожує вбити мільйони людей, дестабілізувати життя сотень мільйонів життів і десятків країн.

Хоча нічого нового. Адже Росія в останні місяці постійно поводиться як шахід-смертник, обмотаний ядерними боєголовками.

Який ще злочин проти світу не вчинив Путін, цікаво? В цьому випадку він і Китаю життя псує, до речі.

читайте такожРакетний голод Росії: чи потягне РФ війну на виснаження в Україні

Що зробить світ? А подивимося. От в ООН готові йти на переговори з терористами. Але що там із них взяти. Добре, що санкції вводили не вони. В цьому випадку їхня імпотентність навіть на користь.

А в США знають, що переговори з терористами не ведуть. Що зробить Вашингтон?

США: ок, в цю гру можуть грати двоє. За повідомленням Reuters, Пентагон розглядає можливість надати Україні протикорабельні ракети, потужні протикорабельні ракети, щоб порти розблокувалися начебто самі собою.

Другий напрямок – розділяй і володарюй. І знову-таки – не тільки Росія може грати в цю гру. Як пише Wall Street Journal, Вашингтон веде переговори з Лукашенком – він пропускає українське зерно в балтійські парти, йому знімають санкції на його калійні добрива. Зрештою, не тільки ж Росія постійно намагається роз'єднати Захід. А хто краще за Лукашенка знає, що вчасно зрадити – це не зрадити, а передбачити. Тим більше, якщо Захід об'єднаний навколо цінностей, за які і б'ється Україна, то у Лукашенка їх немає.

читайте такожРосія за крок від того, щоб піти у вічність: чому Путін програє

Хоча перший варіант – із ракетами, чесно кажучи, є більш симпатичним.

І знову у Росії вибір між прийняттям реальності зараз і приниженням пізніше. Може, для російської пропаганди було б приємніше, щоб туди прибув флот НАТО і вирішував питання. Тоді можна було б сказати, що проти НАТО воюють. Але знову не дають їм такої приємності.

І як свідчить досвід останніх місяців, якщо Росія може вибрати шлях публічного приниження, то вона його обов'язково вибере.

І так, Росія шантажує весь світ голодом. Невже прості росіяни схвалюють?

читайте такожНебезпечне бажання зберегти обличчя Путіну: яке нерадісне дежавю скоро чекає на Україну

А простим росіянам згодовують дві байки.

Байка номер раз: злісний імперіалістичний Захід хоче влаштувати Україні голодомор і збирається вивезти українське зерно, тож росіяни навіть захищають братський народ.

Байка номер два: всі повідомлення про голод пов'язані з тим, що Росія гордо відмовляється продавати своє зерно. І її просять продавати російське зерно.

А прості росіяни обманюватися раді.

читайте такожСправи Путіна зовсім погані - на горизонті замаячила поразка Росії у війні

Ну а що, кому хочеться жити в країні, що загрожує всьому світу голодом. Кому хочеться жити в країні-терористі. Яка не тільки періодично натякає на загрозу ядерної зими для всього світу, але й прямо загрожує заморити голодом мільйони людей.

Сергій Фурса, інвестиційний банкір, спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти