Як нова підозра Медведчуку зачепить Порошенка

12 жовтня 2021, 13:00
Нового епізоду "плівок Медведчука" достатньо, аби він міг розраховувати на конкретний вирок. Крім того, ця історія не зможе не відбитися на Порошенку.
Нові
Оголошення нової підозри Медведчуку – це серйозний удар по ньому самому, по ОПЗЖ, а також по Порошенку / УНИАН

Нардепу від ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголосили нову підозру – про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. При цьому були оприлюднені чергові записи розмов Медведчука, які припадають на той період, коли він працював за дорученням Порошенка. На записах Медведчук описує, як організовував для керівництва Росії і Порошенка схеми з постачання вугілля з окупованих територій. Також із запису розмов ми дізнаємося, що українська влада розраховувалися за це вугілля готівкою, а це – десятки мільйонів гривень, які фактично пішли на фінансування окупації.

По-перше, ці записи і розмови дають конкретні докази участі Медведчука у фінансуванні тероризму. По-друге, все це так або інакше пов’язано з колишньою владою України, зокрема, з Петром Порошенком.

Медведчуку обирають новий запобіжний захід, зокрема, йдеться про заставу розміром 1 мільярд гривень. Але цю суму Медведчук не зможе заплатити через те, що проти нього застосовані санкції, а, отже, він не має змоги якимсь чином ці гроші перерахувати. Тому, швидше за все, тепер йтиметься про тримання Медведчука під вартою.

відео дня

Навіть одного цього епізоду цілком достатньо для того, щоб Медведчук міг розраховувати на конкретний вирок.

Крім того, ця історія не може не відбитися на Порошенку. А вона для нього, як на мене, є одним із найбільш болючих епізодів, тому що так чи інакше Порошенко, в першу чергу, грає на електоральному полі патріотичного електорату, відповідно, для нього будь-які згадки про зв’язки із найбільш проросійським політиком України є серйозним ударом. Згадайте хоча б, як оточення Порошенка сприйняло публікацію перших "плівок Медведчука"…

Ця історія триває, тож можна припустити, що це далеко не останній її епізод.

Відтак, оголошення нової підозри Медведчуку – це серйозний удар по самому Медведчуку і ОПЗЖ, який паралельно зачіпає і Порошенка.

читайте такожЯк Зеленський і Порошенко один до одного сватів засилали

Як захищатиметься Порошенко в цій ситуації? Поки що він обрав стратегію: найкращий захист – це напад. А тому розпочав потужний інформаційний тиск з цього питання на своїх телеканалах.

Крім того, частиною реакції є вся ця історія із "великою козинською битвою", яка, до речі, самому Петру Олексійовичу була скоріше вигідною, ніж навпаки, бо дала йому змогу контратакувати і говорити про те, що, мовляв, влада його боїться. Після подій у Козині орієнтовані на Порошенка активісти у відповідь пішли пікетувати дачу, де проживає Зеленський.

Таким чином, простір насичується великою кількістю заяв і повідомлень, що допомагає Порошенку перевести все це в площину політичного протистояння.

Петро Олещук, політолог, викладач КНУ ім. Тараса Шевченка, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти