Як погасити морську торгівлю Росії

23 липня 2023, 06:01
Якщо замість музею Голодомору і стадіонів Україні кине гроші на потрібну програму, то ми погасимо всю морську торгівлю Росії максимум через півроку.
зернова угода
Україні слід блокувати російські порти / Колаж: Главред, фото Вікіпедія

США продовжуватимуть шукати спосіб, як доставити українське зерно, - заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Сполучені Штати щойно оголосили про надання більшої підтримки українській протиповітряній обороні, щоб допомогти Україні захистити себе. І, поки Росія загрожує глобальним поставкам продовольства, ми будемо продовжувати шукати способи, як доставити українське зерно в світ", - написала Бріджит Брінк.

відео дня

Я підкажу США. Порт Новоросійськ - це 50% сировинного експорту РФ, 50% імпорту. Південні торгові ворота Росії, плюс військова база флоту і підводних човнів. Ця військова ціль просто проситься вдарити по ній. У цю ціль щодня йде величезна кількість кораблів. Оскільки санкційний режим працює не дуже ефективно, то саме час почати бити по Новоросійську та іншим російським портам, щоб скоротити перевезення. Для цього США повинні дати Україні ракети, ракетні катери і підводні човни. Ракетами і ракетними катерами можна зруйнувати логістику Росії в Чорному морі. А підводками на всіх інших морях. Нехай це будуть старі дизельні підводні човни, але якщо вони почнуть топити російських торгові кораблі в Балтійському морі, біля Владивостока і Мурманська, то вся торгівля Росії тупо зупиниться. Грецькі танкери будуть боятися йти в порти, які Україна оголосить заблокованими.

Під час Першої світової німецький легкий крейсер "Емден" паралізував судноплавство в Індійському океані. З 1 серпня по 9 листопада 1914 року захопив 23 торгових судна, потопив російський крейсер "Жемчуг" і французький есмінець. Особливо відзначалося суворе дотримання законів і звичаїв війни на морі командою і командиром крейсера, гуманне ставлення до полонених. В результаті дій крейсера не загинула жодна людина з числа команд і пасажирів захоплених торгових суден.

Ще одним елементом могли б бути удари водними дронами, які доставляються звичайними суховантажами до російських портів на Балтиці, на півночі і Тихому океані. Це Україна може робити взагалі без чиєїсь підтримки. Підкреслю, цей тактичний хід Україна здатна реалізовувати самостійно. Без оглядки на Захід. Після того, як Росія знищила в Одесі 60 тис зерна і елеваторів на мільярд доларів, і пригрозила топити кораблі, що прямують в українські порти, у нас руки розв'язані.

А враховуючи слабкість ВМФ Росії, остання просто не зможе нічого цьому протиставити. Крім хвиль ракетних ударів, які вона і так завдає, як хоче.

Якщо замість музею Голодомору і стадіонів Україні кине гроші на цю програму, то ми погасимо всю морську торгівлю Росії максимум через півроку. І це принесе більший ефект, ніж всі обережні санкційні маневри і вмовляння росіян.

Хто такий Юрій Романенко

Романенко Юрій Віталійович (нар. 26 грудня 1977, Волинська область) - український політичний журналіст, головний редактор інтернет-видання "Хвиля", співзасновник Українського інституту майбутнього.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти