Як розуміти заяву Мінфіну, що 40-річних залишать без пенсій

28 серпня 2021, 10:07
Сорокарічним саме час задатися питанням - а навіщо їм абсолютно неефективний розпорядник наших ресурсів в особі держави.
пенсіонер
У Кабміні почали готувати українців до "нового податку" / Фото pixabay.com

Багато хто не зрозумів посил міністра фінансів про те, що сорокарічні не отримають в майбутньому пенсії. Більшість вирішили, що Марченко просто вирішив сказати правду, яку ми і так знали. Насправді він почав підготовку громадської думки до того, що скоро нам потрібно буде 4% або скільки вони там намалюють відраховувати на особливий пенсійний рахунок з якого гроші будуть йти тільки на нас сорокарічних в майбутньому, коли ми станемо пенсіонерами. Тобто йдеться про банальне зростання податкового тиску. При цьому сорокарічним саме час задатися питанням - а навіщо нам абсолютно неефективний розпорядник наших ресурсів в особі держави? Адже ми і самі можемо відкладати на старість без цього посередника, який може просрати наші гроші, як вже було при розвалі СРСР, як було в 90-ті, як було в 2008-му році, як було в 2014-2015. Тому робіть правильну інтерпретацію його слів. Йдеться про підготовку нового відбирання наших коштів. І нічого більше.

читайте такожНинішнім 40-річним українцям пенсія від держави не світить-міністрПри цьому Мінфін не ставить питання, що він є найбільш неефективним розпорядником державних коштів. Держпідприємства під його управлінням у збитках.

Також Марченко не ставить питання як прискорити темпи зростання економіки, щоб вона справлялася із забезпеченням пенсіонерів?

відео дня

Як залучити робочу силу в Україні, які нині з неї розбігається?

Як залучити інвестиції?

Директивні вказівки Шмигаля про те, що в кожній області будуть будувати завод від 500 чоловік незрозуміло за які гроші, незрозуміло в рамках яких економічних пріоритетів, при страхітливому інвестиційному кліматі про який нещодавно доступно висловилася президент Естонії на цьому тлі є абсурдною, не пропонувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти