Як працює ракета-перехоплювач в системі ППО

22 квітня 2024, 19:10
375
Подібні технічні завдання потрібно вирішувати трохи іншими способами ніж у нас звикли за останні 2 роки.
Як працює ракета-перехоплювач в системі ППО
ПВО / Колаж: Главред, фото: Вікімедіа, Picryl

Коли останній раз спілкувався з розробником камікадзе, який валить НПЗ, то він мені ще тоді говорив, що дрони-перехоплювачі це потенційно цікава ідея. І ще він мені тоді сказав, що технічно це досить складне завдання, яке на колінцях не зробиш.

Ну умовно, ворожий дрон, як мінімум, спочатку треба виявити. А в небі це зробити набагато складніше ніж ціль на землі. Тільки ще складніше завдання це перехопити цей дрон.

Для прикладу, як працює ракета-перехоплювач в системі ППО. Система спочатку визначає курс, швидкість цілі. А далі дає сигнал в якому місці має бути ракета-перехоплювач, щоб зіткнутись зціллю.

відео дня

І тому враховуючи всі ці нюанси, я особисто не розумію як всі наші виробники мають вирішувати це завдання, враховуючи що в нас ще толком немає точної системи самонаведення і влучання в ціль на землі. Що тоді говорити про небо?

Також в нас нема бомберів, які могли б нести міні-ракети з самонаведенням.

Не виключаю, що такі завдання будуть намагатись вирішити більш простими методами: дробовиком чи сіткою. Однак, наскільки вони будуть ефективні???? В мене є сумніви.

До чого все це я пишу? Подібні технічні завдання потрібно вирішувати трохи іншими способами ніж у нас звикли за останні 2 роки.

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти