Як працює російська пропаганда на прикладі теракту у Крокус Сіті

27 березня 2024, 19:10
Вони так вже робили з Боїнгом, аби приховати правду. І іспанський диспетчер, і український літак, і українська ППО, і пасажири вже були мертвими.
Як працює російська пропаганда на прикладі теракту у Крокус Сіті
Крокус сіті / Колаж: Главред, скріншот: відео

Російська влада плодить про теракт в Крокус Сіті все більше і більше версій. Вже якогось мужика в синьому светри витягли, щоб згодувати конспірологію власній опозиції, нам і заходу. Паралельно заявляють що теракт спільно планували США, Британія і Україна. Буде ще багато чого.

Хоча почалося все, звісно, з того, що терористи планували перейти через вікно на російсько - українському кордоні. Який, мабуть, спільно планували ФСБ та СБУ.

Якщо ви це все теж спостерігаєте і думаєте, що таке різноманіття маразму це баг, то ні. Це якраз план такий. Це свідомий вкид в інформаційне поле багатьох різних версій, тез і теорій. Які, насправді, не потрібно робити ані логічними, ані обгрунтованими. Головне - щоб люди підхоплювали і обговорювали.

відео дня

Вони так вже робили з Боїнгом, аби приховати правду. І іспанський диспетчер, і український літак, і українська ППО, і пасажири вже були мертвими. Тоді вони в першу чергу намагалися переконати іноземну спільноту. Але правда все ж була встановлена.

Задач ж кейсі з Крокусом дуже проста: щоб і у Росії, і за її межами якомога менше обговорювали те, наскільки російська влада провалилася з цим терактом. Бо провал системи очевидний, вона продемонструвала наскільки вразлива, і тепер треба зробити все, щоб обговорюючи "український слід", "підступний Захід" і "мужика у светрі", поменше казали про суть.

А суть історії проста: справжні терористи, якщо захочуть, в принципі можуть робити з російськими цивільними що хочуть. Бо діра в системі безпеки через війну в Україні, де зосереджені всі ресурси РФ, така, що Росія стала вразлива до асиметричних дій ІДІЛ чи інших подібних структур десь на рівні 90-х років. Коли крім підстав ФСБ в країні була купа і справжніх терактів. Але і цю гарну для нас реальність і погану для Путіна він приховати не зможе. В першу чергу від того ж ІДІЛ. Бо вони якраз ситуацію розуміють пречудово.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти