Як Росія перетворила День перемоги на свято некромантів

9 травня 2022, 19:31
У 1945-му наші предки перемогли для торжества життя, а не для того, щоб 77 років по тому танки, тепер уже зі сходу, чавили гусеницями їхніх нащадків.
Тоталітаризм не був повністю знищений в 1945 році
Держава-Левіафан відродилося в особі Росії / Reuters

Напередодні 9 травня довго розмірковував про те, що відбувається сьогодні в історичній ретроспекції.

Тоталітаризм не був повністю знищений 9 травня 1945 року.

Держава-Левіафан відродилося на сході.

відео дня

Адже фашизм (італ. fascismo, від fascio – союз, пучок, зв'язка, об'єднання) – ідеологія мілітаристського ультранаціоналізму на базі диктаторських форм правління.

Ознаки фашизму: антилібералізм, реваншизм, вождизм, експансіонізм, етатичне звеличення ролі держави, а також геноцидні практики щодо ворогів.

Те, що відбувається зараз у РФ – охоплення тієї самої війни, помножене на ресентимент, уражене самолюбство в результаті поразки в Холодній Війні. Жахливий ідеологічний коктейль.

Крім того – політична некрофілія. Культ мертвих. Але не такий, як у Мексиці, День мертвих (ісп.El Día de Muertos) – коли у форматі карнавалу Смерть стає учасником свята, але лише для того, щоб поступитися місцем життя.

читайте такожПутін наступив на граблі Гітлера: чому Росію чекає розгром

У Росії – на святі перемоги життя поступається місцем смерті. Все перетворюється на одну велику історичну реконструкцію некромантів, знищуючи в свідомості все реальне і живе, підпорядковуючи волю омертвілим ідеям і ритуалам політичних геронтіонів, що закликають смерть на політичний вівтар, але таких, що жадібно прагнуть продовжити власне життя будь-якими способами...

читайте такожМарш курсантів і сумний Іскандер: чому парад у Москві пройшов майже без техніки і військових

Я, звичайно, пом'яну своїх предків, гвардії сержантів тієї Війни. Але я точно знаю, що вони перемогли для торжества життя на нашій землі. А не для того, щоб 77 років потому танки, тепер уже зі сходу, чавили гусеницями їхніх нащадків.

24 лютого 2022 року Росія розстріляла ракетами їхню пам'ять і 9 травня в Україні.

Олексій Кущ, економіст, фінансовий аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти