Як Росія намагається дискредитувати Швецію

27 січня 2023, 19:20
Росія активізувала свою агентурну мережу в Швеції, щоб створити хвилю неприязні до шведів з боку мусульманського світу.
НАТО, Швеція, Фінляндія
Росія намагається дискредитувати Швецію, вважає Коваленко / pixabay

У 2022 році для росії стало справжнім шоком те, що Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до НАТО і Північноатлантичний альянс повністю підтримав їхнє прагнення, причому в небувало прискореному режимі.

Таким чином, починаючи повномасштабну війну проти України і виправдовуючи її не тільки ефемерною денацифікацією і демілітаризацією, а й прагненням не допустити НАТО до своїх кордонів, росія отримувала в кілька разів більший спільний кордон з Північноатлантичним альянсом завдяки цим скандинавським країнам.

Не маючи можливості якось перешкодити цьому процесу, політично, дипломатично і тим більше військовим шляхом, росія вирішила скористатися непростими відносинами між претендентами на вступ до НАТО і одним з членів Альянсу - Туреччиною. Скористатися, дискредитуючи Швецію в релігійному контексті.

відео дня

Так, 2023-й рік розпочався із зухвалої провокації біля посольства Туреччини в Стокгольмі - демонстративного спалення Корану, на що відреагувала мусульманська частина населення, як Швеції, так і за її межами. Але при цьому, дана провокація була проведена досить бездарно, адже в ній без праці були помітні вуха російських спецслужб.

Перш за все, виконавцем провокації, людиною, яка демонстративно спалювала Коран, був такий собі Расмус Палудан. А висвітлення цього акту вандалізму здійснювалося журналістом Чангом Йоханнесем Фріком, власником онлайн-видання Nyheter idag, а так само ведучого на телеканалі SD riks.

А тепер, трохи конкретики.

Расмус Палудан - добре відомий в Швеції і не тільки в Швеції ісламофоб. Він є лідером ісламофобського угруповання і регулярно спалює Коран, то у Франції, то Данії, то Німеччині…

Що ж до Чанга Йоханнеса Фріка, то він працював в Russia Today (RT), робив репортажі для російського пропагандистського ресурсу Ruptly. А публікації в його Nyheter idag постійно вторили російським наративам, так само як і теми випусків телепередачі на SD riks, яка, до слова сказати, належить проросійській шведській соціал-демократичній партії.

Отже, занадто багато в цій провокації російських елементів і буквально наслідили спецслужби рф на кожному кроці, що наводить на думку - А причому тут шведи, взагалі? Проросійський ісламофоб, проросійський журналіст, представник проросійської партії... що в цьому акті вандалізму шведського?

Очевидно, що Росія активізувала свою агентурну мережу в Швеції, щоб створити хвилю неприязні до шведів з боку мусульманського світу. І частково це їм вдалося, адже мало які ЗМІ, висвітлюючи події в Стокгольмі, акцентували увагу на те, куди тягнуть ниточки від цієї провокації і кому потрібне загострення відносин між Швецією і Туреччиною.

А тому, ворог світового ісламу не в Стокгольмі, а в Москві.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти