Як Росія сама себе загнала в пастку в Україні

27 липня 2021, 15:07
Слоняча політика Росії випалила проросійський політичний фланг в Україні.
Володимир Путін
Володимир Путін / Фото Reuters

Нещодавно Путін написав статтю про те, що "ми один народ". Журналістка Крюкова, яка очолює "ватну" страна.юа пожартувала зі статті самодержця і це викликало потужний ватний срач, який оголив одну з ключових проблем російської зовнішньої політики щодо України - росіяни в Україні завжди підтримували тих, хто тупо і прямо лизав їм зад. Працювали і працюють чітко за методичкою, розповідаючи як в РФ жити прекрасно при Путіні. У підсумку провідниками російських інтересів в Україні стали люди типу Медведчука або ідіоти, які втекли в Росію на кшталт Царьова.

читайте такожПутін зізнався, що має намір йти до кінця в УкраїніПам'ятаю, в 2012 році на одному з круглих столів приїхав десант з Росії на чолі з Тамарою Гузенковою, яка на той момент була заступником голови РІСІ (Російського інституту стратегічних досліджень). Росіяни несли традиційну маячню і я з ними зчепився, сказавши, що їх ставка на ідіотів, які проштовхують дебільні наративи призведе до того, що від них відвернуться всі більш менш осудні групи еліти, оскільки підтримувати маячню просто буде ганебно з точки зору суспільного резонансу. Сьогодні це дуже добре видно. Після домашнього арешту Медведчука ніхто серйозно не вписався за нього. Росія виділяла сотні мільйонів доларів на підтримку проектів Медведчука, але реально вони виявилися повітряною кулькою. І ця ситуація показала обмеженість впливу Росії на політичне поле в Україні. Адже навіть у світлі договорняка Путіна і Байдена реально Росії нема на кого ставити в Україні. Ні в центрі, ні на лівому фланзі, ні на правому фланзі у них немає політичних сил, через які можна було б просувати свої інтереси. Конструювання українського "хижого націоналізму" розвалилося разом з втечею Клюєва, який фінансував "Свободу", і Порошенка, який у зв'язці з Медведчуком будував концепт армовіра.

Тому реально Кремлю сьогодні складно намагатися нав'язати необхідні рішення в Україні, навіть незважаючи на те, що проти них не будуть заперечувати Європа і США. Слоняча політика Росії випалила проросійський політичний фланг. Кремль хоче, щоб Зеленський і його команда виконували Мінськ-2, інакше погрожують не мати ніяких справ з Офісом президента до кінця терміну Зеленського. Однак, це ставить під загрозу владу Зеленського і він звичайно цього робити не буде. У підсумку Кремль залишиться перед фактом розбитого корита, коли і Байден з Меркель не проти поставити Україну в стійло, та в Україні нема на кого спертися. І залишається тільки силовий варіант примусу.

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти