Як Росія зробила собі в Україні ведмежу послугу

3 квітня 2022, 09:14
Нападом на Україну, Росія прискорила створення нового українського міфу - в наш ментальний код входять нові дати, за якими у нас ніколи не буде суперечок.
Україна
Через війну в Україні, Росія ще більше згуртувала українців / Фото Reuters

Ми живемо в точці історичної сингулярності. Коли колишні уявлення і догми вже не працюють. Створюються нові. А ще переписується ментальна матриця у мільйонів людей. Перезаливаются колективні архетипи і загальні Історичні коди. Щось схоже відбувалося щодо пам'яті першої та Другої світових воєн.

Хто у нас пам'ятав першу? Але ж тоді загинули мільйони українців.

Нападом на Україну, Росія прискорила створення нового українського міфу. Зараз відбувається процес творення модерної української міфології.

відео дня

З'явиться новий пантеон героїв.

У РФ обурювалися проспектом Бандери в Києві і перейменуванням вулиць Жукова. Ну так по всій Україні з'являться проспекти Залужного.

І на мій погляд, для Росії такий поворот історії набагато страшніший, оскільки Україна буде єдина в такій героїзації.

читайте такожПатріотизм гопників: чому Росії ніколи не виграти війну в УкраїніЗникне грунт для маніпуляцій і розколу українського суспільства. 24 лютого назавжди в Україні витіснить 22 червня, майбутній день закінчення війни - затулить 9 травня.

І вже ніхто не буде сперечатися про травневий 8 або 9. У наш ментальний код назавжди входять нові дати, за якими у нас ніколи не буде суперечок.

Знак Z в Україні вже сприймається як свастика і коли хтось буде слухати Висоцького і його "йдуть по Україні солдати групи центр", він представлятиме армію смерті зі Сходу, а не заходу.

У нас з'явився національний міф, який об'єднує 99% українців. Ми, нарешті, будемо сперечатися лише про сьогодення і майбутнє, а не про минуле.

І в Україні вже є своя Анна Франк - дівчинка Катя з Маріуполя та її щоденник. Під час тієї, іншої війни Анна Франк запитала: "Чому вони хочуть зробити з нас звірів?". На що хтось відповів: "Тому що вони самі — дикі звірі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти