Як росіяни готували новий ракетний удар по Україні

8 січня 2024, 19:10
Даний удар в черговий раз підтверджує, що Росія завдає їх в рамках не тільки поразки якихось цілей, але в першу чергу – як елемент терору.
Ракетний удар по Україні
Ракетний удар по Україні / Колжа Главред, фото Харківська обласна прокуратура, Олексій Кулеба

Ракетний удар на "Різдво"

В ніч з 7 на 8 січня російські окупанти здійснили наліт дронами-камікадзе Shahed-131/136 (8/8), а так само комбінований ракетний удар з застосування різної номенклатури ракет Х-101/555/55 (24/18), Х-47м2 "Кинджал" (4 ракети), 9М723 ОТРК "Іскандер" (6 ракет) і Х-22/32 (8 ракет). Можливо, в цьому ударі так само застосовувалися північнокорейські ракети KN-23.

Так само, застосовувалися протирадіолокаційні ракети Х-31п (2 ракети) і 7 ракет комплексів С-300/400.

відео дня

Відразу зазначу, що даний удар в черговий раз підтверджує, що Росія завдає їх в рамках не тільки поразки якихось цілей, але в першу чергу – як елемент терору. Святкового терору.

Фактично, росіяни цинічно і з маніакальною витримкою накопичували боєкомплект і планували надзвичайно синхронізовані удари перед Новим роком, на Новий рік і після НГ. Сьогодні вони завдали удару на Різдво, яке святкують в ці дні в культі РПЦ.

"Різдвяний" терор. Зайві доказ того з якими нікчемами ми воюємо.

В іншому.

Даний удар був здійснений через 5 дні після масованого удару на 2 січня. Це повністю вписується в терміни підготовки носіїв до нової хвилі ударів, при наявності достатнього боєкомплекту, в чому сумнівів бути не може. В даний час, накопичений за другу половину 2023 року боєкомплект ракет у росіян не вичерпаний, за виключення все більш гострим стає дефіциту 9м723, що змушує Росію шукати їм заміну у КНДР.

Основний удар припав по Харкову, Кривому Розі, Запоріжжю та Дніпру. У Кривому Розі попадання російської ракети було по торговому центру.

Практично всі влучання стали наслідком прориву ППО засобами ураження, перехоплення яких технічно в цих областях було неможливим, через відсутність відповідних ЗРК. Йдеться про прориви ракетами Х-47м2 "Кинджал", 9М723 і Х-22/32, які збиваються ЗРК Patriot і SAMP/T.

Так само, на себе звертає увагу обмежений боєкомплект ракет Х-101/555/55, який був доведений завдяки іншій номенклатурі ракетного озброєння і засобів ураження до 52 од. тобто, як це так само було прогнозовано раніше, росіяни обрали сценарій ударів обмеженим боєкомплектом, аналогічний тим ударам, які наносилися в травні-червні 2023.

Так само, цього разу пуски Х-101/555/55 здійснювалися з 11 Ту-95МС або по 2-3 ракети на літак, хоча, досить було задіяти всього 3 літаки, з урахуванням їх навантаження згідно ТТХ – 8 ракет.

Новорічний терор українських міст триває. Незважаючи на передбачуваність російських окупантів, актуальним залишається питання захисту тилової України від ударів засобами ураження, для перехоплення яких вимагається надання сучасних комплексів з відповідним функціоналом. Російські окупанти ж, користуються незахищеністю ряду областей і застосовують відповідну номенклатуру ракетного озброєння, з максимальним ефектом прориву.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти