Як російські злодюги продають українське зерно

5 липня 2022, 08:35
Здебільшого окупанти злочинно вивозять награбоване зерно через російські порти та іноді через захоплені українські порти в Криму.
Як російські злодюги продають українське зерно
Росіяни вивозять і продають український урожай / ua.depositphotos.com и Минобороны РФ

Арешт судна з краденим українським зерном у Туреччині зумовив істерію агресора. Згідно повідомлень медіа у турецькому чорноморському порту Карасу неподалік від Стамбулу за зверненням української влади було затримане судно "Zhibek Zholy" під російським прапором номер ІМО 9598880.

Повідомляється, що Офіс генерального прокурора України направив до Міністерства юстиції Туреччини листа, де зазначено, що це судно причетне до незаконного вивезення зерна з України з Бердянська. У відомстві просять Туреччину оглянути судно та взяти зразки зерна для проведення судово-медичної експертизи, а також вимагати пояснення про місцезнаходження зерна.

читайте такожТуреччина затримала судно РФ з краденим українським зерном: посол розповів про його подальшу долюПодібну інформацію, про захід цього судна на рейд порту Карасу поширив посол України в Туреччині Василь Боднар, а також українські журналісти, що відстежують торгівельні судна, які заходять до окупованих портів України.

відео дня

Агресор приділяв велике пропагандистське значення рейсу "Zhibek Zholy", яке належить казахській компанії "KTZ Express Shipping Too". Зокрема про злочинний вихід корабля із окупованого росією Бердянську наприкінці червня заявляв мелітопольський колаборант Євген Балицький, який вказав про його спрямування "до дружніх країн" з 7 тисячами тон зерна.

Здебільшого окупанти злочинно вивозять награбоване зерно через російські порти та іноді через захоплені українські порти в Криму; для цього за останні місяці зерно вивозилося із Мелітополю та Бердянську до Криму або ж через Крим до росії автотранспортом.

Окупанти очевидно планували використати ситуацію із демонстративним переміщенням "Zhibek Zholy" з Бердянську напряму до Туреччини як злочинний "аргумент" у переговорах із вивезення зерна з українських портів, які анонсувалися на початок липня у Стамбулі.

читайте також"Керівник" окупованого Криму випадково зізнався, що Росія краде в Україні зерноТепер з’ясувалося, що цей "аргумент" може бути використаним зовсім у інший спосіб ніж очікував агресор, а тому російська пропаганда розпочала масштабну істерію щодо затримання "Zhibek Zholy". При цьому відповідні заяви мелітопольских колаборантів типу Володимира Рогова стають хіба що додатковим доказом злочинності діянь окупантів.

У той же час згадана казахська компанія "KTZ Express Shipping Too" є дочірнім підприємством державної казахської залізниці "Қазақстан темір жолы", та остання зробила офіційну заяву про дотримання нею санкційних обмежень.

За інформацією казахської залізниці зерно з Бердянську нібито вивозилося за "контрактом" між російською фірмою ТОВ "Грін-Лайн" з Санкт-Петербургу та естонською компанією "Mangelbert OU" з Тарту, яка є трейдером зернових культур та нібито уклала угоду із турецькими покупцями фактично краденого зерна.

При цьому надалі, після розголосу ситуації, казахська залізниця стала вимагати на пояснення від дочірньої компанії "KTZ Express Shipping Too" яка й віддала судно у 2021 році у бербоут-чартер до згаданого ТОВ "Грін-Лайн" та заявила що вона перебуває у комунікації із уповноваженими органами Туреччини та України.

Примітно, що офіційно оприлюднена інформація від "Қазақстан темір жолы" цілком підтверджує тези української сторони про фізичне походження та про фактичний шлях переміщення викраденого окупантами зерна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти