Як Україна стримує Росію від прориву в Європу

31 березня 2022, 09:14
Росія готується напасти на країни Балтії. Для цього їй потрібні десант і морпіхи, яких благополучно перемелюють в Україні.
Путін, Росія, НАТО
Росія знаходиться за крок від нападу на блок НАТО / колаж УНІАН, Reuters

Навіть до самих абстрактних діячів в Альянсі починає доходити те, про що їм говорилося давно: Росія не вгамується на нас, бо її мета - показати перевагу свого способу життя над всякими натами і єесами, качнути їх. Показати нездатність реагувати швидко.

Найочевидніше-атака на країни Балтії-розглядається вже не в контексті "якщо", а в контексті "коли, за яких умов".

Але тут є нюанс. У разі атаки на Блок вкрай важливий блискавичний результат. Щоб просто не встигли зреагувати. Для забезпечення цього результату потрібні спеціально навчені люди і техніка. В першу чергу-десант і морпіхи.

відео дня

Але.

Російський десант і морпіхи зараз масово гниють під Києвом, в Маріуполі, в Харківській, Херсонській областях та на інших ділянках фронту. Вже мінус 131 вертоліт (і мінус сотня досвідчених пілотів). Це не стільки кількісна, скільки дуже якісна шкода, якої зазнала російська армія.

читайте такожТруднощі через 7-10 днів: Чому Росія змінює тактику атакиТак, в Росії ще є боєздатний десант. Але, по-перше, ще не вечір. По-друге, того, що вже перемололи наші, може не вистачити для забезпечення необхідної потужності удару. А якісні втрати заповнюються на порядок складніше.

Так що немає ні грама перебільшення в твердженні, що Україна захищає Європу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти