Як Україні отримати користь з "українізації" Невзорова

6 червня 2022, 17:27
Українці повинні бути носіями демократії та інших західних цінностей для російських територій і створювати власні лояльні групи населення в Росії.
Невзоров, паспорт
Російський журналіст Олександр Невзоров отримав громадянство України / Instagram і УНІАН

Кейс Невзорова показав, наскільки у нас є ще якісь емоційні прив'язки до Росії і росіян з різних причин. Тим часом, ми маємо ставитися до них, як патологоанатом: без сентиментів і будь-яких почуттів, виходячи з головного критерію - корисності і їх можливості допомогти нам перемогти ворога. Тобто, їх же країну.

Слід розуміти, що у росіян немає до України ніякої симпатії (як і у деяких країн Заходу) і вони до нас ставляться як до ресурсу для підтримки власної державності (є підозра, що і у Невзорова є свій інтерес).

Їм потрібні українські солдати, щоб вести імперські війни. Їм потрібні українські громадяни, щоб переселити до Сибіру і піднімати їх економіку. Їм потрібна наша країна як джерело їх історичної легітимності. Земля - як джерело ресурсу. І це все. Більше ніяких сентиментів. А ми досі намагаємося визначити хто поганий, а хто хороший.

відео дня

Мені, чесно кажучи, плювати, чим до цього займався Невзоров, яким він був імперцем у 90-х, хто у нього онуки і що вони говорять. І взагалі, я скептично ставлюся до таких копань в минулому людей. Людям властиво змінюватися. Пропоную в таких випадках копати завжди до самого раннього дитинства. Ми всі народжуємося однаковими: не говоримо, ходимо в памперси тощо. Слід розглядати той продукт, який є тут і зараз і користуватися ним. У такій же логіці пояснити Литві, навіщо і їм, і нам потрібен Невзоров. Не час для сентиментів - ворог один. Це з приводу ниття, що литовці образяться. Пора мислити чіткими і зрозумілими категоріями, а не скиглієм і боязню когось образити. Досить. Вже намагалися всім догодити. Прийшли до війни.

читайте такожНе прокол, а раціоналізм: навіщо Зеленський дав громадянство НевзоровуЯ вважаю, що Невзоров – це "корисний Російський" в даний момент, тому що у нього правильні посили, які можуть допомогти нам у перемозі, – що російська культура обнулилася, як і сама держава, що Росію взагалі потрібно переустановити. Підтримка нашої країни, робота на необхідну нам російськомовну аудиторію з правильними смисловими значеннями, які дестабілізують і розколюють російське суспільство — нам підходить.

З цього випливає, що він може допомогти нам у нашій перемозі, оскільки дозволяє розхитувати Росію зсередини, оскільки диктатура, яка встановилася в Росії, загрожує існуванню не просто держави, а й нашої нації.

Проте, вважаю, що давати йому громадянство було зайвим. Українське громадянство потрібно заслужити, в тому числі допомогою (зараз, принаймні) української армії перемогти ворога. Тому громадянство може даватися тільки за підсумками роботи і з необхідними умовами. Обов'язково! "Українська мова" - іспит. "Історія України" – іспит. І так далі. Паспорт громадянина - це вища нагорода.

Але, що зроблено - те зроблено. Можна крутити цю історію як приманку для інших "корисних росіян". Навіть фак ап можна використовувати в своїх інтересах. Так діють жорсткі і раціональні люди, якими більшість з нас повинні стати.

"Корисних росіян" можна легалізувати різними способами. Наприклад, видавати щось типу "карти українця". Такий проміжний етап дає можливість позначити своє прагнення до громадянства, вивчити українську мову, українську історію і так далі. Обов'язкова реєстрація в Україні як платника податків. Хочеш допомагати Україні-показуй лояльність, плати податки і, відповідно, підтримуй нашу армію. Мова тут головний маркер лояльності до нашої країни. Це визнання нашої нації як окремого народу. Це принципово в даному випадку.

А, наприклад, Овсяннікова, яка до нас лізе зі своїми порадами про те, як працює російська пропаганда, – "некорисна" росіянка. Вона нам не потрібна. Як працює російська пропаганда - ми самі прекрасно бачимо. Це як на очах вбивають українців, ґвалтують жінок, дітей та багато іншого. Всі ми прекрасно без неї розуміємо. До неї вимога наступна: хочеш щось робити-викривай звірства режиму, отримуй "карту українця", плати податки в Україні, вчи українську мову (тим більше, що вона розповідає, що її тато наполовину українець) і показуй приклад покаяння перед Україною. Хоча тут можна вже конкурс влаштовувати. Тут краще брати на роботу і нехай працює. Гроші, до речі, можуть надати наші західні партнери.

Також всім "корисним росіянам" заборонено коментувати українську політику. Їх коментарі взагалі не цікаві. Нас цікавить тільки корисність, яка допоможе нам ставати сильнішими, і робота в довгу з російською аудиторією навіть після нашої перемоги.

"Корисними росіянами "я вважаю тих росіян, які вже воюють в українській армії, наприклад, в батальйоні "Вільна Росія". Ці хлопці більше заслуговують українського громадянства, бо воюють пліч-о-пліч з українською армією. Більш того, цей легіон фактично може бути кістяком аналога Іноземного легіону, який буде формуватися з громадян Російської Федерації і забезпечувати силову оборонну експансію України на території частини Росії або території, яка залишиться від неї. У розвал Росії я не вірю, але в дестабілізацію в національних республіках (наприклад, на Північному Кавказі, Татарстані, Башкортостані) і хорошу громадянську війну – вірю.

читайте такожЯк Росія стала периферією, або Чим для України обернеться громадянство НевзороваТакож "корисними росіянами" для нас є ті росіяни, які дуже скоро поїдуть в нашу країну, як би цього нам не хотілося. Ми цей потік біженців не зупинимо. Відразу кажу чому. Позиція, що ми побудуємо "рів з крокодилами" – не доросла, а інфантильна. Якщо вони сильно захочуть, то все одно приїдуть в Україну. Хтось через голод, хтось через бажання отримати український паспорт, тому що країна йде в Європу, хтось через безробіття. А хтось через те, що після всіх жахів, які зараз опубліковані на весь світ, захочуть відмитися від іміджу злочинців, ґвалтівників і т.д. і почнуть різко Шукати у себе українське коріння, щоб правдами-неправдами потрапити в нашу країну або визнавати себе українцями на території своєї країни.

Якщо захочуть, то потраплять. Навіть якщо ми закриємо кордон з Росією і взагалі нікого не будемо пускати (що фактично неможливо з різних причин), вони знайдуть можливість приїхати через територію Білорусі. Якщо закриємо Білорусь, вони приїдуть через Молдову. Ви пропонуєте скрізь стіни ставити? Це нереально, тим більше, що є різні юридичні хитрощі, щоб потрапити в країну.

Загальний відсоток мігрантів з Росії, які будуть рватися до нас – 1-2 мільйони осіб (якщо не більше. У Росії відсоток росіян, які тільки офіційно не підтримують Путіна близько 10-15%. Тобто - 15-20 млн). Цей процес краще впорядкувати, визначити зони поселення.

"Карту українця" можна вже зараз починати випускати, щоб люди могли зареєструватися в нашій країні і платити податки. Запускати онлайн курси з вивчення української мови. Знову ж таки-маркер в українську культуру як сильнішу і зрозумілішу, за якою немає шлейфу зв'язку зі злочинним режимом і т.д. цей процес слід структурувати. У пріоритеті повинні бути ІТ-шники, люди з хорошою освітою, які можуть бути корисні для нашої економіки, для ослаблення противника. Чим менше в Росії живе людей з головою, тим краще для України.

Також стратегію "рів з крокодилами" і забути про них вважаю помилковою і шкідливою. Ми змушені вести оборонну, культурну, дипломатичну, мовну експансію на території РФ. Ми не повинні допускати, щоб в майбутньому в Росії створювався абсолютно фашистський режим, що залежить від однієї людини, яка буде вести війну проти нас і знищувати українців. Нам, до речі, ще дуже крупно пощастило, що вони розікрали свою армію. А якби там склався режим, який не так би крав і їх армія була б краще оснащена? А хто гарантує, що такий знову не з'явиться?

Ми повинні бути носіями демократії та інших західних цінностей для цих територій і створювати власні лояльні групи населення в Росії. Під це можна брати гроші у наших західних союзників. Думаю, що вони із задоволенням передоручать нам цю справу.

Плюс-не виключена оборонна військова експансія. Як я вже говорив, це можна зробити за допомогою громадян Росії, які готові йти в аналог нашого Іноземного легіону. Наприклад, як у французів-хочеш отримати громадянство Франції, поступай в Іноземний Легіон, де тебе ніхто не буде питати, хто ти і звідки, воюй в Африці і через деякий час отримуй громадянство Франції. У нас може бути така ж схема, абсолютно зрозуміла і ясна.

Така ж схема повинна у нас бути присутньою з підтримки різних визвольних рухів на території Росії в Башкортостані, Татарстані та інших. Можливо, нам слід створити центри для підтримки їх національної ідентичності, щоб вони більше прагнули або до незалежності, або до інших речей. Це корисно, по-дорослому і зрозуміло. Це боротьба за людський ресурс, боротьба, в тому числі за допомогою наших легіонів, за роботу на території ворога, який ніколи не заспокоїться. На даному етапі нам слід розхитувати РФ, а в подальшому відстежувати і бути м'якою силою, яка поширюватиме нашу ідею, наші цінності по території Росії.

Звичайно, не треба робити помилку, яку робив Скоропадський, коли привозив росіян до Києва під час більшовицької революції. Вони тут об'їдалися, а потім розповідали, що України не існує і вся ваша країна г...ЗНО. Нам слід стояти на позиції чіткої натуралізації, чіткого законодавства.

Частина законодавчої бази у нас вже існує: заборона на заперечення російської агресії. Додати заборону на пропаганду путінського режиму (як було з гітлерівською Німеччиною), заперечення злочину російських солдатів тощо. Через чітко прописаний перелік ці росіяни позбавляються права проживання в Україні або позбавляються "карти українця". Можливий варіант видачі "обмежених" паспортів, як робили в країнах Балтії. Давали не відразу громадянство, а обмежене з обмеженням права голосувати. Але якщо людина довела свою лояльність до держави, тоді отримуй повноцінне громадянство.

читайте такожРосію чекає велике і болюче перезавантаження: чому РФ не здобуде перемогу у війні в УкраїніТому побільше жорсткості і прагматизму. Тоді у нас все буде виходити. Європейці ж теж на нас утилітарно дивляться, як і весь світ. Кожен переслідує свій інтерес. Ми повинні бути дорослими, чіткими і зрозумілими. "Корисні росіяни" - це дуже хороший ресурс для просування наших інтересів, тому до них має бути відповідне ставлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти