Як війна в Україні відкинула Росію на узбіччя цивілізації

13 березня 2022, 10:37оновлено 30 березня 2022, 16:55
Мило "Ромашка", джинси фабрики "Большевичка", відпочинок у Туркменістані, РПЦ із Михалковим в обнімку і польоти на "кукурузниках" – це нова реальність Росії.
Росія-Мордор занурюється в глибоку темряву
Росія повертається назад у середньовіччя. Разом із російським кораблем

Читаю, як кремлівські пропагандисти бадьоряться. Мовляв, не потрібні нам ваші Боїнги і Флориди. Літаки не віддамо, будемо всередині країни на них літати. У Туркменістан і в Сочі на відпочинок. Замість МакДональдса освоїмо шаурму. Ну і всяке таке патріотично-недоумкувате.

Звичайно, це крива міна при поганій грі. Санкціями Росія відкинута на узбіччя цивілізації – ось головний підсумок. Сподіваюся, санкції на багато років і без послаблень у стилі виляння задом a la Німеччини. А якщо ще й нафту/газ перестануть купувати, зануриться Мордор у глибоку темряву. Працюємо над цим.

Так, темрява відносна. З голоду не помруть, пшеницю і м'ясо виростять. Вода гаряча теж буде. Мило "Ромашка" і дитячий крем, джинси фабрики "Більшовичка", горілка замість віскі і коньяку. Старіючі Кіркоров і Басков замість Grammy. Кіно про героїчних російських солдатів до блювоти. Ну і Російська православна церква з Михалковим в обнімку, щоб не сумувати за цивілізацією.

відео дня

"Прощавай, немита Росія" – згадується. Правда, тепер мита. Але не в цьому справа.

Немитість – це ізоляція від цивілізованого світу. Північна Корея душі.

Цивілізація – це давно вже не тільки гаряча вода. Це технології. Це ритм прогресу. Кожен рік, прожитий окремо від світу, відкидає тебе на 10 років назад. Ти стаєш здоровішим, борода густішою, лапті нові, – але не вистачає чогось.

читайте такожРосія наполегливо закопує себе все глибше, або ще один сумний для РФ підсумок вторгнення в Україну

Хороша новина для нас – Росія до цього не готова. Не навчилася робити свої смартфони, автомобілі, літаки. Автомобілі – у кращому випадку "Камази" і "Нива Шевроле" (якщо не заберуть ліцензії). Про літаки мовчу, через кілька місяців будуть на "кукурузниках" літати.

Ми, звичайно, теж не сильно досягли успіху. Але Україна відвоювала своє право на цивілізацію. У нас є всі шанси відродитися, щоб викликати у росіян звіриний оскал безсилої заздрості.

читайте такожБез Mastercard, Apple, зарубіжних авто і гугл-карт: у Росії настає нове "казкове" життя

Упевнений, що Кремль розраховує на Китай. Оборотисті китайці напевно спробують втамувати технологічний голод Росії, скидаючи матінці смартфони, китайський автопром, джинси і побутову електроніку. Але як це все буде по факту, подивимося.

На місці китайців, я б поставляв товари, але не технології. І насолоджувався видом Росії, що йде назад в середньовіччі. Разом із російським кораблем. Адже навіщо Китаю сильна Росія, якщо відібрати Сибір легше у слабкої?

Сергій Лямець, журналіст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти