Як час працює проти Путіна

12 березня 2022, 12:40
Затягувати або заморожувати війну в Україні невигідно самому Путіну, тому що це тільки спростить завдання ЗСУ.
Володимир Путін
Якщо війна в Україні затягнеться, Путіну буде важче її вести / Reuters

Тут багато наших громадян, надивившись і начитавшись у всяких "тирнетах" всякого-різного, чомусь раптом вирішили, що наша нинішня війна за свободу і незалежність має яскраво виражену тенденцію до якогось "затягування надовго" або навіть "заморожування". Мовляв, все буде "як у 2014-му і 2015-му" - орки захоплять стільки, скільки зможуть, потім окопаються, зміцняться на досягнутих рубежах, візьмуть під контроль території, що їх оточують. А потім наше військово-політичне керівництво "все зіллє" і відмовиться від подальшого збройного протиборства з окупантом, підписавши якийсь аналог попередніх "протоколів Мінських негідників", прикриваючись священним бажанням припинити вбивства наших громадян, а також руйнування наших міст і сіл.

Багатьох, в цьому відношенні, на такого роду думки наштовхнули останні заяви президента Зеленського і його партії про компроміси, нейтральний статус і "охолодження до НАТО", а головне - його готовність вести прямі переговори з бункерним довбо...бом.

Такого роду побоювання наших громадян цілком зрозумілі. Тільки при цьому, вони не враховують цілий ряд обставин і факторів, які наші громадяни, які сповідують цю тезу, пропускають як би повз вуха і заодно своєї свідомості. Але, по порядку...

відео дня

Фактор перший. Багато хто думає, що війна йде між Україною і Росією на тій підставі, що конкретні бойові дії ведуться між збройними формуваннями України і збройним стадом орків Мордора. Це твердження вірне лише частково. Бо насправді нині, на відміну від 2014-2015-х років, За Україну, нехай і побічно, але воює практично весь цивілізований світ, який вирішив врешті-решт "закопати психа з боєголовкою" і вельми важко вкладається в цей процес як фінансово, так і ресурсно. У такій ситуації, зістрибнути "на заморожування" ніякий в дошку героїчний президент Зеленський не зможе, навіть якщо захоче. Бо в іншому випадку, він тут же відправиться "під прес" всього цивілізованого світу, в компанію до "психа з ракетою". І президент Зеленський це точно знає. У цьому контексті, я б рекомендував тим, хто сумнівається, дивитися не на слова президента Зеленського, а на його дії.

Фактор другий. Як всі вже встигли помітити, методологія ведення бойових дій з боку ЗСУ в нинішній війні докорінно відрізняється від того, що вони демонстрували в 2014-му і 2015-му роках навіть у зіткненні з противником, який був куди слабкіше за всіма параметрами, ніж регулярне оркове стадо Мордора, нині вторглося в священні межі неньки. В першу чергу, це стосується здатності вести сучасні оперативно-тактичні операції - у вигляді високоманеврених, мобільних дій в обороні проти переважаючого противника... Примітно, що такі разючі зміни з ЗСУ відбулися тоді, коли в них всього-то додали "трохи НАТО" і "трохи Байрактарів з Джавелінами"... А уявіть собі, якщо в них так "істотно хлюпнути НАТО" і не обмежувати себе лише Джавелінами і Байрактарами? А саме це може статися, якщо орки спробують перейти до позиційної форми "звільнення від нацистів".

Неспроможність регулярного мордорського збройного стада, яке незрозуміло ким, до недавнього часу, вважалося "другою армією світу", в порівнянні з нинішніми ЗСУ, сьогодні стала настільки очевидна всім, що питання збереження орко-стада, що вторглося в Україну, причому навіть в уполовинутому вигляді, вже плавно перекочував в розряд загальних цілей війни Кремля.

Ви серйозно вважаєте, що в таких умовах ЗСУ не зможе перемолотити навіть окопалися залишки бункерного стада орків? Це станеться ще швидше ніж це відбувається тепер, коли оркові колони намагаються активно маневрувати і пересуватися. Просто тому, що в умовах "обкопування" і "закріплення" за ними не треба буде ганятися або постійно виявляти і дорозвідувати для того, щоб застосувати по них цілком високоефективні дистанційні засоби ураження ЗСУ.

Сам факт обкопування цього варварського бидла, полюбляє кидатися снарядами по мирних кварталах українських міст, вельми спростить для ЗСУ це завдання. А враховуючи той факт, що ці самі засоби ураження ЗСУ, за допомогою наших західних союзників, можуть придбати ще більшу ефективність і далекобійність, а головне - вражаючу здатність по укритим і захищеним цілям, стає очевидним, що ніякі обкопування орків не врятують.

Фактор третій. Вже зараз зрозуміло, що справа "умиротворення" захоплених українських територій для орків також буде вельми непростим завданням. За попередні вісім років, в Україні ні в кого не залишилося особливих сумнівів у тому, що стати прокремлівською проксі-територією, задоволення - не з приємних. Наочні приклади, відомі під абревіатурою "ДНР" і "ЛНР" у всіх перед очима. Тому фронда, саботаж, а то і прямий опір оркам, в тому числі озброєний, на цих територіях цілком забезпечено. Особливо, враховуючи той факт, що над створенням відповідних "осередків" на прикордонних з Мордором територіях ще до війни і в ході її початку вельми плідно попрацювали ряд українських державних організацій та установ таки як ССО ЗСУ або СБУ.

Фактор четвертий. Він називається просто і дохідливо - час. Поки у бункерного довбо...ба є запас жирку, накопичений за "безсанкційні" часи, він цілком може собі дозволити вести активно-наступальні дії в Україні, проводити мобілізації і всяко-різно помахувати ракетами. Але чим більше буде затягуватися вся ця "денацифікація" України, тим більше буде скукоживаться ця його можливість. Просто тому, що на проектну потужність вийдуть "пекельні санкції", введені проти довбо...ба цивілізованим світом. Тому, заморожувати, різноманітно обкопуватися і затягувати все це справа просто не в інтересах самого довбо...ба. Так, в цьому відношенні, затягування і для України, м'яко кажучи, не корисно, але тут ми відверто перебуваємо в кращому становищі, ніж обкладений прапорцями бункерний довбо...б. по суті, вся Європа, що знаходиться західніше нас, в цьому відношенні цілком ймовірно виступить в якості нашого тилу і просто не дасть нам грохнутися лобом об землю. Хоча, звичайно, деякі з цих західних "старичків" з великим задоволенням здали б нас Кремлю, як склотару і забули б про Україну, як про страшний сон. Однак, навряд чи у них це вийде, вже в силу того, що це суперечить консолідованому вирішенню всього цивілізованого світу стосовно подальшої долі засів в бункері довбо...ба.

Фактор п'ятий і найголовніший. Сама теза про можливе "заморожування" війни з'явилася не сама по собі, а спливла в нашому інформаційному просторі близько 4-5 днів тому. І саме тоді, коли в" гламурному "орко-штабі, врешті-решт, зрозуміли собі, що бліцкригу точно не буде, а перспектива розгрому і тотальної поразки на полі бою з фантастичної поступово перетворюється в реальну, ось тоді, найбільш вмілі і "просунуті" орківські тролі-диспутанти полізли з "аргументованими думками", а також" цитатами з Зеленського" про "заморожування" практично на все більш-менш читаються українською аудиторією пабліки і акаунти.

Однак, зауважу, що повністю виключати такий варіант не слід. З однієї простої причини - саме цю думку нині намагаються нашій "свідомо нестійкій" владі вкинути орки через своїх тихушників, як якийсь "прийнятний" спосіб "зупинити цей жах війни". І варварські бомбардування і обстріли мирних кварталів наших міст і селищ - частина цієї роботи по навіюванню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти