Як вибити російські установки С-300?

15 січня 2024, 18:21оновлено 15 січня, 19:33
736
Щоб вибити установки С–300, потрібно бити по їхньому місцю розташування - вони розміщені за Бєлгородом у районі аеродрому.
Як вибити російські установки С-300?
Росіяни посилили обстріли Харкова / Колаж фото mil.ru, УНІАН

У західних ЗМІ з'явилося декілька публікацій про наступ росіян на Харківську область. Журналісти мали на увазі наступальні дії на східному березі річки Оскіл – це лівий берег, де Куп'янськ-Вузловий і Куп'янськ. Останні півтора року росіяни намагаються повернутися до цих двох населених пунктів. Особливо їм потрібен Куп'янськ-Вузловий, щоб перекидати військові вантажі з Валуйок. Від Валуйок, паралельно річці Оскіл, через Куп'янськ і Куп'янськ-Вузловий (з півночі на південь), розташована пряма залізниця. Там вузька смуга, частина Харківської області, яка межує з Луганщиною. (До звільнення Силами оборони України Куп'янська і Куп'янська-Вузлового, росіяни використовували цю залізницю для забезпечення свого угруповання в окупованій частині Луганської області, - ред.)

Що стосується Харкова, противник посилив обстріли для того, щоб викликати вогонь у відповідь. Росіянам потрібно зробити з Бєлгорода так званого розп'ятого хлопчика. Свого часу вони підривали будинки своїх же громадян, щоб повісити це на чеченців, привести Путіна до влади і розв'язати Другу чеченську війну. Тоді один з епізодів, пов'язаних із цією історією, назвали "рязанський цукор", а те, що відбувається зараз – "бєлгородський цукор".

відео дня

Росіяни майже два роки обстрілюють Харків з Бєлгородської області, і тільки зараз, в останні декілька тижнів, наші генерали ухвалили рішення завдавати ударів у відповідь усіма засобами ураження, які ми можемо використовувати для знищення їхніх пускових установок. Другий рік росіяни обстрілюють Харків, в основному, із зенітних ракетних комплексів С-300. Такі ЗРК застосовуються в балістичному режимі: вони виводять із ладу інфраструктуру міста і вбивають наших громадян, харків'ян. Знищити ракету С-300 в повітрі практично неможливо. Підльотний час становить 40 секунд, швидкість – більше 3 махів. Перехопити її дуже складно – можна лише знищувати саме пускові установки.

Щоб вибити установки С-300, потрібно бити по місцю їхнього розташування - вони знаходяться за Бєлгородом у районі аеродрому. Інакше ми діяти не можемо, тому що загинуло занадто багато харків'ян. Загалом, нам потрібно було одразу, коли вони почали бити по Харкову, завдавати ударів по території Росії для знищення ЗРК. Втім, у нас не вистачає сил і засобів для таких дій. Російські засоби вогневого ураження здатні завдавати ударів на дальності до 100 кілометрів, а нам на такій відстані бити практично нічим. Ми можемо діставати їхні об'єкти у РФ лише, наприклад, Вільхою або безпілотниками. Натівське озброєння нам забороняють застосовувати по російській території. Тому ми тут зв'язані по руках і ногах: можемо бити по Росії лише тією зброєю, яку виробляємо самі.

В цілому, я думаю, що найближчим часом будуть серйозні відповідні атаки по пускових установках на території Росії. Мета - знищити їх і убезпечити харків'ян від ударів.

Роман Світан, спеціально для Главреда

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти