Як Захід відмовляє Путіна не застосовувати "ядерну дубину"

1 травня 2022, 06:23
Катастрофи вдасться уникнути тільки, якщо якомога швидше розгромити путінську армію, щоб Путін втратив владу і не зважитися натиснути "червону кнопку".
Путін, ядерна війна
Путін шантажує Захід і поки не готовий застосовувати ядерну зброю / Колаж Reuters, pixabay.com

Російські пропагандисти почали відкрито погрожувати Заходу ядерною війною. Чи реальна така загроза?

Зрозуміло, що це не ініціатива Симоньян або Соловйова. Вони просто голови військової пропаганди, що говорять і транслюють затверджені в путінській адміністрації меседжі. Значить рішення про те, щоб загрожувати ядерною війною прийнято на рівні кремлівських кураторів. Для чого це потрібно Кремлю?

Перше. Росіянам надсилається меседж: не дрейфуйте, ми найкрутіші, якщо треба, всіх атомними бомбами порвемо. Це може працювати тільки на найбільш агресивно безмозку частину глядачів. Однак вони - опора режиму і ядро телеспоживачів. Та й сам Путін не далеко від них пішов. Організатори пропаганди працюють на свою цільову аудиторію, а, головне, на свого глядача "номер один" і тому несуть войовничу радіоактивну пургу.

відео дня

Друге. Західну аудиторію, якій всі ці апокаліптичні заклики до ядерної війни дбайливо перекладають місцеві ЗМІ, лякають: якщо ваші уряди допомагатимуть Україні, відморозок-Путін потягнеться до ядерної валізки. Кремль шантажує Захід, щоб змусити його якось обмежити військову допомогу Україні.

Таким чином поки ми маємо справу з інформаційною кампанією, яка аж ніяк не свідчить про якийсь реальний намір Путіна почати ядерну війну. Однак ця кампанія може з часом сформувати у нього таку рішучість.

Я пам'ятаю пік холодної війни в першій половині 80-х, коли відносини СРСР із Заходом були трохи кращими, ніж зараз. Однак навіть радянська пропаганда подавала ядерну війну як найстрашніше, неприпустиме зло.

читайте такожПутіну не вдасться затягнути війну в Україні Жоден радянський телеведучий не став би всерйоз міркувати про перемогу в ній. Путінська пропаганда переплюнула радянську. Тепер ядерна війна легалізована як можливий і навіть імовірний шлях до військової перемоги над Заходом. Які б цілі спочатку не поставив Кремль пропагандистам, зараз фактично вони привчають народ і владу, яка не тільки замовник, а й споживач їх пропаганди, до цієї думки.

Надаючи військову допомогу Україні, Захід не наближає ядерну війну, а захищає світ від її загрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти