Як Зеленський і Порошенко один до одного сватів засилали

11 жовтня 2021, 15:42оновлено 11 жовтня 2021, 18:04
Порошенко намагатиметься розгойдувати ситуацію в Україні і шукати чергову "зраду" в діях влади, щоб спробувати вивести людей на протест.
Акції під будинками Порошенка і Зеленського - це політтехнології
Порошенко вигідно загострити ситуацію в суспільстві і вивести людей на майдан, але двічі в одну річку не увійдеш

Порошенко і Зеленський немов засилали сватів один до одного, коли під будинком спочатку одного в Козині, а потім іншого в Конча-Заспі пройшли мітинги. Ці акції – чистої води політтехнологія.

Порошенко явно хоче мобілізувати українців і знову вивести на масовий протест. Це пояснюється тим, що він прекрасно розуміє: він ніколи не буде обраним президентом знову через свій колосальний антирейтинг. Тож йому лишається тільки чекати моменту, коли йому знову підженуть бульдозер...

Порошенку на руку будь-яке зростання напруженості в українському суспільстві, адже в такій ситуації його фан-клуб покличе на захист свого "сивочолого гетьмана". Такий розвиток подій Порошенку був би дуже вигідним.

відео дня

Однак акції в Козині показали, що фан-клуб Порошенка виявився набагато малочисельнішим за поліцію, яка перебувала під будинком Петра Олексійовича.

В будь-якому разі, між Зеленським і Порошенком відбувся такий собі обмін люб'язностями.

Попереду у Порошенка дуже непрості часи, бо Медведчуку оголошено чергову підозру в держзраді і сприянні тероризму, і ця історія прямо виводить на Порошенка. Оскільки виникає питання: хто давав "зелене світло" Нацбанку України, щоб возити готівку вантажівками на непідконтрольні українському уряду території, розплачуючись за вугілля. Тобто, виходить, що саме Порошенко стояв за всією цією схемою.

Звідси – і нервова реакція Петра Олексійовича.

читайте такожЗеленський дрейфує у бік ідей Порошенка

Порошенко, звісно, буде намагатися розгойдувати ситуацію і шукати чергову "зраду" в діях влади, щоб спробувати вивести людей на протест.

Чи вдасться йому це? Мені здається, що двічі в одну річку увійти неможливо.

Якщо говорити про те, для чого взагалі була акція в Козині, то, думаю, для того, щоб спробувати змусити Порошенка нервувати. Це суто технологічний момент, і захоплювати його будинок всерйоз ніхто не намагався. Це була свого роду емуляція народного гніву і протесту, що має відвертий технологічний характер. Однак, як політтехнолог, я великого сенсу в цьому не бачу.

Слід зазначити, що цілком можливо, що акцію в Козині влаштовувала не влада, а сам Порошенко. У нас немає фактів, що свідчать про це. Однак Петро Олексійович такий, що цілком міг влаштувати такий "самостріл".

читайте такожЧи знесуть Зеленського за технологією Майдану

Тож – або влада дала на цю акцію "зелене світло", або у Порошенка найняли "майдан-арбайтерів", які зображували народний гнів. Враховуючи, що розгойдування ситуації Порошенку вигідне, другу версію відкидати не можна.

Втім, особливих наслідків ці акції в Козині та Конча-Заспі мати не будуть. Хіба що вони підвищать політичний градус протистояння в суспільстві, адже, коли йде хвиля такого роду акцій, напруженість у суспільстві зростає.

Для Порошенка чи Зеленського наслідків не буде – на їхніх рейтингах це ніяк не позначиться. У них у кожного-свій фан-клуб, і прихильники свято переконані в правоті того, кого вони вважають своїм політичним лідером.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор", спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти