Як живеться в Україні сім'ї, в якій двоє заробляють по 500 доларів

17 жовтня 2021, 19:45
За роки незалежності Україну покинули мільйони найкваліфікованіших і активних трудових одиниць. Абсолютно наївно вважати, що вони збираються повернутися.
Як живеться в Україні сім'ї, в якій двоє заробляють по 500 доларів
Чому дуже часто один з батьків кидає роботу в Україні та їде на заробітки за кордон / УНІАН

Я вже описував, як живе в Україні людина, яка заробляє 500 доларів на місяць. Мої викладки актуальні для міст-мільйонників, в менших населених пунктах вижити все ж дешевше. Але ми повинні пам'ятати, що 70% мешканців України заробляють на місяць менше ніж 500 доларів.

Тепер уявімо сім'ю, в якій двоє батьків мають щомісячний дохід по 500 доларів. Разом – 1000 доларів на... трьох. Адже сім'я – це двоє дорослих і мінімум одна дитина.

Ми вже з'ясували, що при зарплаті 500 доларів громадянин України живе від зарплати до зарплати та не може накопичувати.

відео дня

У разі сім'ї, ця ситуація стає драматичною. Адже кожен батько знає, що в родині з трьох осіб витрати – як на чотирьох. Ви завжди захочете дитину якось побалувати. Він не буде їсти виключно макарони й пельмені. А це – інший цінник.

Дитині потрібен одяг. Оскільки він росте, періодично раз на півроку-рік треба оновлювати гардероб.

Йому потрібні спортивні секції, клуби, нормальний садочок і школа. Репетитори. Логістика з дому до школи, на секцію, до репетитора.

Житло. Ви не можете втрьох жити в одній кімнаті. Потрібне житло – а це вже не $100, а $200 мінімум, а то й всі $400. Плюс $100 комуналка, дякувати Денису Ринатовичу.

читайте такожЕксперти розповіли, до чого готуватися українцям, які прагнуть на заробіткиІ не дай Боже комусь захворіти.

А батьки?

А розваги?

Ми вже пробили межу 1000 доларів. Ось чому дуже часто один з батьків кидає роботу в Україні та їде на заробітки за кордон.

За роки незалежності Україну покинули мільйони (!) найкваліфікованіших і активних трудових одиниць. Абсолютно наївно вважати, що вони збираються повернутися. Навпаки – вони хочуть влаштуватися там і вивезти сім'ю, якомога далі від цього пекла з усіма "слугами" і шмигалями, корупцією і тотальною байдужістю.

читайте такожЕксперт розповів, чому все більше і більше українців будуть їхати на заробітки в ЄСА тепер ускладнюємо завдання.

Сім'я з 3 осіб, а працює одна людина за 500 доларів на місяць.

Накопичень немає. Активів, які можна перетворити на гроші, теж немає. Черевики ж не будете продавати. Каблучку дружини в ломбард теж можна закласти лише один раз.

У такій парадигмі вижити неможливо. У вас немає простору для маневру.

Звичайно, ви можете взяти кредит під 100% річних до зарплати. Але це пастка.

Навіть якщо ви працюєте на двох роботах і отримуєте "лівими" ще $500 – дивіться вище. "Тіньова" економіка ніколи не була способом збагачення. Вона завжди слугує способом виживання в тотальній бідності.

А тепер оцінимо ваш моральний стан. Ви – батько дитини й не можете її забезпечити. На вас психологічно тисне все навколо. Бентлі, що проїжджає поряд, новини про крадіжки та корупцію, про конверти для депутатів. Ви не розумієте, чому нормальна людина з освітою змушена виживати?

Щоб не виживати, а жити, вона повинна або їхати на заробітки, або красти.

Як розірвати це замкнене коло? Адже ми розуміємо, що Україна – багата ресурсами та людьми країна. Ми можемо жити набагато краще.

Як завжди, риба гниє з голови. З голови вона й одужує. Якщо не взятися за голову – скоро може не стати самої України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти