Яка країна стала найбільш недооціненим союзником України

11 вересня 2023, 14:08оновлено 11 вересня 2023, 14:57
1464
Румуни, як нація, сформувалися у протистоянні Османській, (Австро)-Угорській та Російській імперіям, що дуже нагадує нам історію становлення України.
Украина, помощь Украине
Допомога Україні / Колаж Главред, фото pixabay

Румунія є, мабуть, найбільше недооціненим союзником України.

Окрім надання притулку й неоціненної допомоги нашим біженцям Румунія як Чорноморська і Дунайська держава важлива для нас ще й економічно, логістично.

Вона справді надійний партнер України, оскільки сама по собі є засадничо якщо не антиросійською, то точно не русофільською. Тому що антиімперська.

відео дня

Румуни як нація сформувалися у протистоянні Османській, (Австро)-Угорській та Російській імперіям, що дуже нагадує нам історію становлення України як національної держави.

Разом з тим, як член ЄС та НАТО Румунія дещо обмежена партнерами в свободі реагувати на російські виклики своїй безпеці й обороні.

Саме цим я пояснюю недостатню або й неадекватну реакцію на влучання російських безпілотників по румунській території.

Це подовження гри колективного Заходу в піддавки з окупантами ще з 2014 року. "Іх там нєт" (С). Їх, це російських "шахедів"...

Хто такий Володимир Горбач?

Володимир Горбач - політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, експерт з питань зовнішньої та внутрішньої політики України. Автор більше 50 публікацій в українських і закордонних виданнях на тему зовнішньої і внутрішньої політики України, в тому числі - виборчих стратегій і виборчих технологій, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти