Які наслідки матиме замах на Трампа?

14 липня 2024, 19:10
714
Подія має дуже великий потенціал для Республіканської партії навіть якщо, а ні Байден, а ні Трамп з різних причин не будуть балотуватися.
Покушение на Дональда Трампа
Замах на Дональда Трампа / скрін, УНІАН

Замах на Трампа безумовно додасть йому балів у виборчій кампанії, оскільки це не тільки дуже гучна подія про яку всі знають, але й дозволяє активно експлуатувати її протягом всієї передвиборчої кампанії. Причому демократам доведеться виправдовуватись, що вони до цього не мають ніякого відношення. А цю тему Трамп та його прихильники точно будуть озвучувати.

Більш того подія має дуже великий потенціал для Республіканської партії навіть якщо, а ні Байден, а ні Трамп з різних причин не будуть балотуватися.

відео дня

У розповіді у те, що США чекає потужний внутрішній конфлікт (ледь не громадянська війна) у разі обрання того чи іншого кандидата я теж особливо не вірю.

Для гарної громадянської війни потрібне не тільки бажання зовнішніх гравців, але й внутрішні бенефеціари. Не бачу жодного інтересу у бізнеса в США у це гратися. Це шкодить зароблянню грошей. Можливі заворошуення швидко прикриють різними способами. Як за допомогою державних інституцій, так і неформальними важелями впливу з боку американського бізнесу. Грошей на це у них вистачить. А вільних стволів та різного роду "приватних військових компаній" у США вистачає.

Для порівняння, бенефіціарами Громадянської війни США у 19 сторіччі були промисловий капітал Півночі, інтереси якого протирічили інтересам аграного Півдня. Півдню потрібні були низькі тарифи на промислову продукуцію з Британії, оскільки вони експлуатували дешеву рабську силу на плантаціях бавовни, а промисловому капіталу Півночі це було нецікаво. Як і рабство як явище теж. Промисловому капіталу Півночі потрібні були більш кваліфіковані робітники на промислових підприємствах.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти