Які втрати РФ на фронті: свіжі дані

7 вересня 2024, 19:35
310
За тиждень кількість визнаних у РФ втрат зросла на 985 одиниць.
Які втрати РФ на фронті: свіжі дані
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Група "Інформаційний спротив" продовжує збирати дані про російських солдатів, яких у самій Росії визнали вбитими або публічно поховали.

На 2 вересня 2024 року в нашій базі 68711 осіб, щодо яких є повні відомості, і 460+ імен, де є якісь розбіжності.

За тиждень кількість визнаних у РФ втрат зросла на 985 одиниць. Кількість порівняно свіжих втрат убитими, які визнають у РФ, становить близько 120 на день. Росіяни публічно ховають роту на день.

відео дня

Російський проєкт "Медиазона" і російська служба ВПС станом на 30 серпня дають цифру 66 471 особа.

Не втомлююся повторювати, що це самі МІНІМАЛЬНІ втрати вбитими. Ці цифри не відображають реальної чисельності втрат (яка вища в рази), але дозволяють вловлювати деякі тенденції.

З помітного за тиждень.

1. напередодні візиту до Монголії Путін заїхав до Тиви розповісти дітям про військові традиції. Він обмовився, що в "СВО" бере участь приблизно 10 тис. жителів регіону. Мовляв, це свідчить, що традиції войовничих предків Шойгу живі.

За даними російської статистики, в Тиві лише 98 тис. чоловіків працездатного віку. Тобто, якщо Путін, як зазвичай, не набрехав, то КОЖЕН ДЕСЯТИЙ працездатний тувинець зараз воює проти України. З урахуванням, що номінально працездатні юнаки 16-17 років не воюють (а їх багато), то показник тувинських чоловіків середнього віку на війні - величезний. Для Тиви війна - це величезна частина економіки.

Зараз Тива з великим відривом лідирує за кількістю зафіксованих відносних втрат - 69 убитих на 10 тис. чоловіків працездатного віку.

Нюанс у тому, що ця депресивна республіка традиційно перебуває в лідерах за народжуваністю і показниками природного приросту. За 6 місяців 2024 р. народжуваність перевищує смертність у 1,7 раза (хоча кількість народжених дітей рік до року знизилася на 7%). У Тиві зафіксовано природний приріст 1117 осіб, вона серед лідерів, поступаючись за динамікою тільки Кавказу.

Твердження про "геноцид" народів РФ потрібно коригувати з поправкою на конкретні республіки. У випадку Тиви - це уповільнення темпів приросту, які раніше становили понад 1% на рік, а зараз трохи менше.

2. Для порівняння - Орловська область. За літо кількість зафіксованих втрат в Орлі зросла на 35%. Почасти - це прояв старих втрат. Показник відносних втрат в Орловській області значно нижчий, ніж у Тиві - лише 19. Однак за 6 місяців 2024 року смертність у цьому регіоні перевищує народжуваність у 2,46 раза. За рік природний спад населення становить близько 1%. Ось де Путін веде справжню війну.

3. Свердловські чиновники відзвітували, що за 8 місяців 5 тис. жителів регіону стали найманцями. Виплати найманцям тепер становлять 1,6 млн руб. у Єкатеринбурзі (1 млн від регіону + 400 тис. від МО + 200 тис. від міста) і 1,5 млн в інших населених пунктах (муніципальна виплата 100 тис.).

Припустимо, що найнятих зі Свердловська в січні почали кидати в бій у березні. За 6 місяців підтверджені поіменно (!) втрати з регіону становлять 795 осіб. Тобто, гарантовано вбито кожного шостого. У реальності - мінімум кожен четвертий. Плюс поранені. За динамікою середньомісячних втрат видно, що потік найманців почав знижуватися. Звідси ці танці з виплатами. Тому що це квиток в один кінець.

Лідери за кількістю вбитих в абсолютних цифрах:

- Краснодарський край - 3088

- Башкортостан - 2757

- Татарстан - 2508

- Свердловська область - 2433

- Пермський край - 2104

- Челябінська область - 2040

- Самарська область - 1719

- Московська область - 1676

- Іркутська область - 1631

- Саратовська область - 1581

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти