Яка зброя окупантів стримує ЗСУ на фронті

22 грудня 2023, 06:10
У більшості випадків саме погода зводила до мінімуму застосування КАБ.
Авіабомба, зруйнований будинок
Авіабомба / Колаж Главред, фото Суспільне, ДСНС України

За 2/3 грудня російською тактичною авіацією було застосовано понад 600 коректованих авіаційних бомб ФАБ-250/500/1500 з встановленими УМПК, що і робить їх коректованими.

Варто відзначити зниження застосування КАБ в грудні, в порівнянні з листопадом і жовтнем. Нагадаю, що за листопад тактичною авіацією РОВ було скинуто понад 1 200 КАБ, а на 25 листопада було встановлено абсолютний рекорд застосування даного засобу ураження – 120 од за добу.

Зниження ж інтенсивності застосування КАБ не пов'язано з тим, що "якби закінчуються!", а з погіршенням погодних умов. У більшості випадків саме погода зводила до мінімуму застосування КАБ, наприклад 14 грудня було застосовано 5 КАБ, а 19 грудня і зовсім 4.

відео дня

Проте, КАБ залишається основним, стримуючим СОУ засобом ураження РОВ і, загальний показник їх використання зберігає дану проблематику, дієвого вирішення якої поки в України немає.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти