На Київ чекає вирішальна і повна несподіванок від Росії ніч

25 лютого 2022, 00:22оновлено 25 лютого 2022, 17:03
Найближчої ночі можливо все – від бомбардування житлових кварталів до можливого прориву десанту та дій диверсантів прямо на вулицях Києва.
Перша ніч після вторгнення Росії для Києва може бути повною несподіванок
За планом Росії цієї ночі поруч із Києвом мав би висадитись великий десант / УНІАН

Попереду дуууже довга ніч. Довга, напружена і, можливо, вирішальна для Києва.

Вже очевидно, що за планом свинособак цієї ночі поруч із Києвом мав би висадитись великий десант та зайти одразу з околиць до центру міста, щоб ранком оголосити "нову владу".

Ще не очевидно, наскільки вдасться цей план упередити та нейтралізувати. Бій за Гостомель – це саме про це, про злітну смугу для десантних бортів. Але Гостомель – не єдиний варіант.

відео дня

читайте такожПерейдений Рубікон Путіна: чому з ракетних ударів по Україні може початися третя світова

Тож ніч може бути повною несподіванок – від можливості бомбардування житлових кварталів (суто для психологічного паралічу) до можливого прориву десанту та/чи дій диверсантів прямо на вулицях міста.

Що робити?

1. Не панікувати за жодних обставин – навіть дуже погані сценарії ще не є катастрофою та вироком рівно доти, поки ми самі не вирішимо, що це катастрофа та вирок. Може бути важко, але це наше місто, і це вже наперед дає нам принципову перевагу.

Навіть якщо уявити найгірше – що на ранок на Печерську стоять колони псковського десанту – пригадуємо, що в центр Грозного вони також колись зайшли, а от тільки вийшли далеко-далеко не всі... Київ незрівнянно зручніший за Грозний як для витримування облоги, так і для міських боїв та міської герильї.

2. Хто живе не сам, раджу цієї ночі спати по черзі – один відпочиває, другий моніторить новини по 4 години, вахтами.

3. Спати у верхньому одязі. Телефони не вимикаємо.

читайте такожБліцкриг Путіну не вдався, але радіти поки нічому

4. Хто здатний тримати зброю – наперед зідзвонитись зі своїми надійними друзями та побратимами, мати "тривожні" номери телефонів та домовитись, хто за ким виїздить автотранспортом і де збираються групи по тривозі. У кого є зброя (от зараз уже по фіг, легальна чи не дуже) – приготувати всю.

5. На жаль, більш точні плани скласти наразі складно. Але це не лише мінус, а також плюс. Треба просто бути готовими цієї ночі імпровізувати і реагувати по обставинах дуже оперативно.

Зрештою, саме така непередбачуваність та імпровізація завжди ставали сюрпризом для наших запорєбрікових опонентів, і саме так ми перемагали.

Слава Україні. Тримаймось, Києве. Це – наше місто, а, отже, і наша ніч.

Євген Дикий, колишній командир другої роти 24 батальйону "Айдар", голова Національного антарктичного наукового центру

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти