Китай буде останньою надією Росії

23 лютого 2023, 08:26
Пекіну все-таки прочитали лекцію (хоч там на це і ображаються), і цю лекцію китайцям доведеться засвоїти.
Путін, Сі Цзіньпін
Путін і Сі Цзіньпін / kremlin.ru

Росія буде переконувати китайців у тому, що вони повинні бути разом із нею. Вона намагатиметься саме від Китаю отримати додаткові озброєння, бо інших варіантів у неї немає. Адже якщо виводити на поля битв танки, які створювалися у 80-х роках минулого століття, це, очевидно, не буде виграшною стратегією. Росії залишиться тільки завалити фронт кількістю – кількістю старого озброєння та смертників, яких посилають на забій. Така тактика не принесе Путіну переможного результату. Потрібні сучасні технології і сучасні види озброєння. А це те, що ще можна отримати в якийсь спосіб у Китаю, більше нема у кого. Не буде ж Путін просити ракети у північнокорейського диктатора чи намагатися швидко запустити виробництво балістичних ракет з іранським походженням – це доволі довгі і складні процеси.

Тому Китай буде останньою надією Росії. А Пекіну таки прочитали лекцію (хоч там на це і ображаються), і цю лекцію китайцям доведеться засвоїти. Тому що інакше вони просто повинні глянути на деградацію російської економіки: санкції поки що хоч і не призвели до тотального краху російської економіки, але створили всі передумови для цього. І, як кажуть "за порєбріком", "чем дальше в лес, тем больше дров". І цих "дров" буде все більше і більше, тому що надто багато факторів сходяться докупи, і в якийсь момент вони матимуть ефект кумулятивного вибуху, коли російська економіка справді не сповзатиме, а падатиме в прірву.

відео дня

Чи вигідно те саме мати Китаю? Думаю, що ні, тому що його економічна залежність від Заходу є колосальною. Якщо ця фабрика (маю на увазі Китай) закриється, тоді закриється і китайська економіка, тому що продавати таку кількість товарів нема куди. Ні Африка, ні Латинська Америка, ні інша Азія стільки товару абсорбувати фізично не можуть, це потрібно лише для потужних ринків Європи і Північної Америки.

Тож тут треба просто сісти, взяти калькулятор і порахувати, а я думаю, що китайці це вміють добре.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти