Китайське лицемірство

6 серпня 2022, 06:28
Політичне лицемірство китайських "товаришів" приховати неможливо. Особливо, коли вони мають справу зі своїми російськими проксі-лицемірами.
Китай
Політичне лицемірство китайських "товаришів" приховати неможливо / Reuters

Взагалі-то від росіян частіше можна чути про європейське лицемірство чи американське. Мабуть, через постійно присутні посмішки на обличчях при першому контакті з іншими людьми...

У щирість яких не вірять представники альтернативно обдарованої цивілізації "русского міра". Ну, бо самі так не можуть.

Китайці теж вітаються посмішкою, принаймні, з іноземцями. І хто зна, чого у цих посмішках більше, дружелюбності чи презирства.

відео дня

А от політичне лицемірство китайських "товаришів" приховати неможливо. Особливо, коли вони мають справу зі своїми російськими проксі-лицемірами.

На зустрічі з Лавровим у Пномпені, столиці Камбоджі, міністр закордонних справ КНР Ван І прорік:

"Росія незмінно дотримується принципу "одного Китаю", виступаючи проти будь-яких посягань на суверенітет нашої країни".

І що Пекін готовий посилити стратегічну взаємодію з РФ, щоб "спільно ще ефективніше відстоювати міжнародну систему, в якій ключову роль відіграє ООН, а також порядок, що спирається на норми загальноприйнятого міжнародного права".

При цьому Пекін ігнорує безпрецедентне порушення міжнарожного права – вторгнення РФ в Україну, вперто називаючи війну "українською кризою".

КНР завжди використовує саме таке визначення, коли коментує війну проти України. Там також не називають Росію країною-агресоркою. Натомість Пекін підтримує пропаганду Москви, основна теза якої полягає в тому, що країни Заходу та НАТО загрожують безпеці РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти