Коли Росія зникне, всім стане легше

26 вересня 2022, 14:11
Чим швидше росіяни приймуть свою долю, тим менш кривавим буде кінець їхньої імперії. Зовсім без крові вже не вийде.
Путін Росія
Коли Росія зникне, всім стане легше, вважає Романенко / Колаж Reuters, УНІАН

Володимир Путін, схоже, робить все, щоб у Росії не було жодного шансу відбитися. Не залишиться ні зброї, ні армії, ні технологій. Вибухне Кавказ, вибухне Поволжя, трусне національні республіки. Росіяни зробили все, щоб весь світ їх роззброїв, позбавив залишків статусу СРСР і перетворив на резервацію для імбіцилів те, що залишиться від Росії.

В'язниця народів здохне тупо через дрібну заздрість і злісний ресентимент, заради якого росіяни готові покласти благополуччя, якого ніколи не було в їх історії. Це не вкладається в голові - як можна було злити все так швидко тільки через те, що цілий народ вбив собі в голову, що він винятковий через факт наявності ядерної зброї і газу з нафтою.

Коли Росія зникне, всім стане легше. Але найлегше буде росіянам. У ці дні багато хто з них починають розуміти, а в наступні місяці і роки зрозуміють ще більше, що тягар імперії для них нестерпний. Колись це зрозуміли британці та французи, а ще раніше іспанці, австрійці та німці. Все рано чи пізно закінчується.

відео дня

Але це не означає, що після зникнення життя закінчується. Навпаки, життя може заграти новими досі невідомими фарбами. Виявиться, що можна вкладати ресурси в дрібні побутові радощі, а не в ядерну чушку, потрясаючи якою люто лякати світ і переконувати самих себе в тому, що це і є велич. Росіянам доведеться навчитися отримувати задоволення від наведення порядку у власному дворі, а не насильстві над дітьми і жінками в окупованих країнах.

Росії доведеться зжитися з думкою, що внутрішні проблеми не вирішуються окупацією інших країн, а системною роботою над своїми помилками. Визнанням цих помилок.

У цьому плані для Росії Україна стала тією фатальною помилкою, яка вибила гнилі зуби напівдохлій Російській імперії.

Тепер Росія може зацінити, чим була для неї Україна. Бжезинський мав рацію, як імперія без України Росія не може відбутися. Без України Росія - просто азійська орда в гіршому її розумінні, трохи покрита європейським лоском. І щойно лиск злітає, то там залишається тільки тупа звірина злість і бажання все трощити на своєму шляху. Росія так довго дивилася в безодню заперечення всього сущого, що перетворилася на химеру.

Прем'єр Індії Моді має рацію, в нашій епосі немає місця звіриним інстинктам. Нормальні країни не воюють просто тому, що вранці якесь х.....йло встало не з тієї ноги і вирішило, що можна просто так взяти і зруйнувати життя кількох десятків мільйонів людей.

Тому Росії кінець. Здаватися імперією і бути імперією - дві різні речі. Російські мужики, що біжать від воєнкомів, переконливо це доводять. Одна справа, зробити татуювання Z на дупі коханої (хоча, чи може бути любов у зґвалтованого народу, хіба що дуже специфічна) самки, а інша справа, коли улюблений Путін заганяє тебе в позі Z гнити на дні окопу під Херсоном або Лиманом.

Чим швидше росіяни приймуть свою долю, тим менш кривавим буде кінець їх імперії. Зовсім без крові вже не вийде. Занадто багато страждань принесла "в'язниця народів" сусідам і завойованим етносам. Але рано чи пізно усвідомлення має прийти, а світ повинен допомогти звільнитися від імперського тягаря народу, який занадто бездуховний, щоб давати Всесвіту щось корисне. Російській нації доведеться перезібрати саму себе на менших територіях, з меншими ресурсами, як це зробили інші імперські народи. Росії не уникнути цієї долі і доведеться її прийняти. А якщо не прийме, то зникне, як зникла Ассирія, імперія монголів, держава Тимура і багато хто ще. Така невблаганна логіка історії. Хто не відповідає духу часу, той зникає.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти