Коли Росія помре як держава

14 листопада 2022, 06:17
Після Херсона посипався образ Путіна як символу Росії. Дугін практично закликав стратити Путіна.
кремль
Росія рухається до розвалу / profmedia.by

Держава, крім усього іншого, це система символічна. А Росія вже й поготів. Символічний (ідеологічний) план, в Росії, неадекватно превалює над економічним.

Руйнування держави, повне і остаточне, це не руйнування економіки і армії. Якщо економіка зруйнована, а система символів збережена, тобто потенціал для віри, то економіка, територія і армія можуть бути відновлені.

Світ символічний визначає, формує світ дійсності. Спочатку символи, потім географія, події та структури.

відео дня

Після Харківської втечі впав образ російської армії. А це важливий символ для Росії. Це та палиця, на яку вони молилися і якою погрожували світу. Пригожин і Кадиров стали відкрито знущатися над армією.

Після Херсона посипався образ Путіна як символу Росії. Дугін практично закликав стратити Путіна.

У березні місяці, коли я обговорював з колом зацікавлених осіб, стратегію пропаганди на Росію, я говорив про те, що важливо розбити саме цю зв'язку Путін - Росія. Це руйнує стабільність політичної системи. І, до цього моменту, пропаганда на Росію не має ніякого сенсу, хіба що "як уникнути мобілізації".

Як тільки довіра зруйнована, можна впливати. У ситуації віри люди невразливі для пропаганди, в ситуації сумнівів - відкриті до пропаганди, бо шукають нові опори.

Але є ще останній бастіон, останній символ. Це сама Росія. Образ імперії, що несе світло і бореться зі злом, іноді програє але завжди відновлюється і завдає поразки ворогам.

Вищий рівень: Росія. Її втілений символ - Путін. Його зброя відплати - друга армія у світі.

Коли майбутнє зруйноване, віра в цей символ, як колись віра в СРСР, помре назавжди. Так що ми біля горішка, в якому голка з життям Кощія Безсмертного.

І перший і другий злам забезпечили: українська армія, озброєння партнерів, жорстка позиція Президента, і згуртування українського народу.

І для третього зламу вони важливі. Але не тільки.

Сам програш у війні не зламає символ Росії. Росія програвала і відроджувалася. Це має бути інтелектуальне та духовне знищення. Коли "Росія" перетвориться з символу в знак минулого, а всі асоційовані з нею сили і цінності, будуть символізовані в нових символах.

Коли ця віра впаде у росіян - Росія померла. Але важливі нові символи. Що буде на тих місцях тепер.

Це важливо і для Європи і Заходу. Поки в їхніх головах живе Росія як символ, вони й не можуть собі уявити якийсь новий устрій постросійських територій. Так, армія померла, але не Росія. Тому і побоюються повного програшу Росії. Бо не здатні або не наважуються фантазувати інше замість Росії.

Так що попереду ще й цей злам.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти