Коли росіяни насправді почнуть драпати з Нової Каховки

26 березня 2023, 20:15
Виведення з лівобережки росіян цілком можливий, але тільки тоді, коли буде серйозна загроза перерізання М17 і Т2202.
Нова Каховка
Днями Генштаб видав помилкове повідомлення про вихід окупантів з Нової Каховки / novakahovka.city

По лівобережці Херсонської області... З причини дещо передчасних реляцій, варто трохи прояснити ситуацію на Лівобережці. І відразу хочу відзначити, що ситуація там безпосередньо має зв'язок з подіями в Запорізькій області і сама собою ніяк розвиватися не буде.

На сьогоднішній день, угруповання російських окупаційних військ "Дніпро" має чисельний склад порівнянний з 100 БТГр. Їх потенціал це: танків-170, ББМ – 570, артилерія – 300, РСЗВ – 18. Дані підрозділи мають одну з найбільших недокомплектацій по ряду позицій в зоні БД.

відео дня

Але при цьому, дане угруповання не демонструє підготовки до "жесту доброї волі", на формування і підготовку якого навіть у росіян йде час, якщо їх не підганяти. Більш того, підрозділи 34 ОМСБр і 3 МСБ 205 ОМСБр отримали техніку для доукомплектування.

Нагадаю, що коли росіяни готувалися бігти з правобережки, то тому були виразні ознаки, не дивлячись на відправку в дану локацію підрозділів у складі частково-мобілізованих, про які я регулярно повідомляв і які були не більше ніж прикриттям відступаючих регулярів.

Навіть коли практично всі говорили про якусь пастку, яку готують росіяни, я підкреслював, що ніякої пастки вони не зможуть влаштувати, з урахуванням тих процесів які відбуваються на правому березі. Але, зараз я не можу того ж сказати про лівий берег - вони не готуються бігти. Принаймні поки що.

Справа в тому, що на лівобережці росіяни знаходяться одночасно у відносній безпеці, але і як на вулкані. Даний парадокс обумовлений тим, що від контрнаступу ЗСУ окупанти захищені Дніпром, природною перешкодою через яку контрнаступати загрожує і невигідно.

Але, маючи таку природну лінію оборони і захист, росіяни на Лівому березі як на долоні для нашої артилерії. І саме з цієї причини частина їх підрозділів були виведені за 20-ти кілометрову зону від Дніпра і навіть глибше. Але і це ще не все, адже є хитка логістика.

Уявімо собі, якусь активізацію ЗСУ в Запорізькій області. І якщо ця активізація призведе до деокупації, наприклад, Новоолексіївки і виходу ЗСУ до адміністративного кордону Криму, то лівобережне угруповання опиниться в цікавому положенні.

Фактично, для росіян на лівобережці відразу підвищуються ризики опинитися в оперативному оточенні, яке поступово буде звужуватися до тактичного оточення. А це мінімум 25-30 БТГр в оточенні. Командування росіян не може собі дозволити такі втрати 400-ми.

А тому, виведення з лівобережки росіян цілком можливе, але тільки тоді, коли буде серйозна загроза перерізання М17 і Т2202. А це можливо тільки тоді, коли буде вирішено питання зі звільненням Запорізької області. І в нинішніх умовах ніяк не раніше.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти