Коли слабкий перемагає сильного?

25 березня 2024, 08:57
Ми - слабші. У нас - мало сил. У нас - немає ресурсів. Зате ми маємо відчайдушну хоробрість, і перемога для ворога буде надто високою.
Коли слабкий перемагає сильного?
Україна мусить продовжувати битися / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, 37 окрема бригада морської піхоти

Коли слабкий перемагає сильного?.. - Коли втрачає страх. Коли сильному і нахабному є що втрачати, а слабкому - втрачати вже нічого.

Так Фінляндія 1940 року перемогла СРСР (навіть втративши частину своїх територій), так чеченці 1996 року поставили на коліна російську федерацію (і ставили б досі, якби не національні зрадники та продажні шкури з роду Кадирова).

відео дня

Силу поважають усі. Це єдиний аргумент у бійці, який ставить тебе вище за численних ворогів. Правила відомі давно, але доступні тільки для відчайдушних: бий першим, бийся, коли немає жодних шансів, бийся до кінця, і, можливо, ти переможеш. У всякому разі не програєш.

Я чинив так безліч разів. Років сорок п'ять тому - у дворових бійках, років десять тому - на війні. Ніколи не здавайся. Не показуй ворогові свій страх. Зроби свій страх своєю силою. Змусь себе перемагати, бо втрачати вже нічого, а поразка неприйнятна...

Сьогодні - та ж сама історія. Ми - слабші. У нас - мало сил. У нас - немає ресурсів. Зате ми маємо відчайдушну хоробрість, і перемога для ворога буде надто високою, а поразка для нас стане славою...

І перемогою врешті-решт.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти