Коли закінчиться війна в Україні – три сценарії: оптимістичний, реалістичний і песимістичний

27 березня 2022, 18:14оновлено 30 березня 2022, 17:03
В України є всі шанси розібрати на частини і переробити на вторсировину військову машину Росії, яка багаторазово переважає.
Щоб впустити економіку РФ буде потрібно 2-3 роки
Надоімперія, тобто Росія, переходить до війни на виснаження / Reuters

Наші воїни героїчні. Воєначальники стратегичні. Громадяни патріотичні. Президент надихаючий. І ми успішно б'ємо тупих невмотивованих ворогів. Все безумовно так, ні тіні іронії.

Але не можна забувати, що свої видатні якості українці проявили на початку війни, в спринтерському, так би мовити, забігу. А має бути, на жаль, марафон. До речі, Байден у Польщі заявив про це з усією визначеністю.

За моїми оцінками, західне озброєння в кількості, що впливає на співвідношення сил, потрапить на передові позиції тижні через два. Ще мінімум два тижні піде на те, щоб відбувся перелом у військовому протистоянні, який тільки і може стати основною для конструктивних переговорів. Які вийдуть на фінальну стадію до кінця травня, якщо кремлівські сволоти не затіють черговий відволікаючий маневр на кшталт включення ОРДЛО до складу РФ.

відео дня

Кінець травня – найоптимістичніший сценарій. Реальний – до кінця року. А песимістичний, коли нам разом із Заходом потрібно буде завалити всю економіку недоімперії – це два-три роки.

Глибинний російський народ готовий жерти кору і їжачків, аби тільки несамовито пишатися, що він відбиває придумані соловйовими атаки натівських нацистів на Воронеж.

У Росії овердофіга наклепаних при Союзі залізних саморушних коробок, а також виродків, яких живими можна в ці труни запхати.

Недоімперія вже переходить до війни на виснаження. Ви помітили, що ворог почав прицільно бити по наших нафтосховищах, складах боєприпасів і продуктів? Відсутність палива і снарядів не замінять ні героїзм, ні підтримка Термінатора і Джона Уіка.

Нам необхідно терміново переходити від ентузіазму до системності.

читайте такожЧому війна в Україні може тривати до листопада

І в цьому сенсі принципово важливий перехід країни на військові рейки. А це передбачає зміну системи управління країною. Ставка Верховного Головнокомандувача – це зовсім не аналог РНБОУ. У ставці в основному повинні бути представлені військові, які приймають рішення саме в інтересах військової перемоги. За максимально спрощеними, дуже швидкими процедурам.

Взяти те ж дорогоцінне паливо. Зрозуміло, що його ще вчора треба було максимально розосередити з великих баз на маленькі – на кожну автозаправку ракет навіть у Росії не вистачить. Але тут одразу виникнуть питання власності, які Ставка вирішити може, а РНБОУ – ні.

читайте такожКремль змінює цілі: чому вже ніхто не завадить Україні повернути Донбас і Крим

Або ситуація із забезпеченням наших військових. Вибачте, але волонтери в сучасній армії – це приготувати чогось смачненького, зашити-випрати, загалом, взяти на себе суто побутові турботи. А тепловізори, бронежилети, шоломи і подібне – це все вже має забезпечувати Міноборони. Або ремонт пошкодженої та трофейної техніки – для цього і існує Укроборонпром, а не умільці-волонтери. І Ставка повинна домагатися ефективної роботи всіх держорганів – із застосуванням найжорсткіших важелів воєнного часу.

Ставку Верховного Головнокомандувача я поставив в центр обговорення для наочності. Є ще безліч напрямків, за якими необхідно докорінно змінювати підходи і роботу. Це якщо ми маємо намір не тільки здивувати світ раптовою відсіч агресору, а й завоювати світову повагу тим, що здатні планомірно і професійно розібрати на частини і переробити на вторсировину військову машину Росії, що багаторазово переважає.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти