Коли контрнаступ розгорнеться на повну

10 червня 2023, 19:20
Ситуація складна. Ми знали, що у ворога сильна оборона. Пробивати її без втрат неможливо. І ми їх несемо.
Коли контрнаступ розгорнеться на повну
Андрусів пояснив, коли контрнаступ розгорнеться на повну / фото: 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Нотатки по контрнаступу.

1. Я неодноразово писав, що контрнаступ складається з різних етапів, які вже давно тривають. Зараз відбувається новий важливий етап: спроба знайти слабке місце, виграти стратегічне положення. Остання стадія контрнаступу - це введення великої кількості військ, прорив або оточення ворога, закріплення на деокупованих територіях. Цей етап ще не настав, але можна сказати, що бої, які тривають зараз, є підготовчими до фінального етапу.

2. Ситуація складна. Ми знали, що у ворога сильна оборона. Пробивати її без втрат неможливо. І ми їх несемо. Зараз можу сказати, що ситуація більш-менш вирівнялась і втрати ворога почали наздоганяти наші. Щоб прорвати оборону потрібно тиснути впродовж деякого часу, коли ворог втратить достатньо боєкомплекту і живої сили, щоб почати відступати.

відео дня

3.Насправді нічого нового. Подібна ситуація у нас була в серпні-вересні, коли робились спроби прорватись на Херсон. На жаль, тоді ми теж несли великі втрати. Насамперед через мінні загородження. Що було далі - ви знаєте. Зараз дуже схожа ситуація. Після того, як будуть пробиті перші найскладніші рубежі оборони, особливо мінні поля - наступ розгорнеться на повну.

4. Найскладніше зараз - це іпсо. І ми, і ворог ведемо потужні інформаційні операції. Тому єдине, що я можу зараз вам порадити - фільтруйте інформацію всю, і вірте в ЗСУ. На жаль, я вже писав колись і пишу зараз: на війні не буває тиші. Якщо мовчимо ми - говорить ворог. І він почав дуже голосно говорити в останні дні. І говорить він неправду, маніпулює, і використовує наші страхи. Ситуація є іншою. Але станом на зараз ситуація не є хорошою на чиюсь користь. Все змінюється щогодини.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

5. В тому, що відбувається, я можу порадити тільки запастись терпінням. Ми це неодноразово робили, і це завжди правильне рішення. Не довіряти жодній "катастрофічній" інформації і "ура-переможній" теж. За моїм прогнозом все стане більш-менш зрозуміло до кінця наступного тижня.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти