Конашенков йде на героя

17 травня 2023, 08:20
Ракетні удари по Києву дійсно були елементом полювання за ЗРК Patriot. Для окупантів ЗРК Patriot перетворюється на фетиш.
Ігор Конашенков
Конашенков йде на героя, вважає Коваленко / Скріншот відео Міноборони РФ

Отже, конашенков, той, який повністю "знищив" ППО України??і ПС ЗСУ ще 27 лютого 2022 року, відзвітував щодо ракетного удару в ніч з 15 на 16 травня.

Згідно з даними, за добу російські окупаційні війська збили 7 Storm Shadow, 3 HARM, 7 снарядів HIMARS, а також "кинджалом" знищили ЗРК Patriot...

Що тут скажеш, конашенков йде на героя! Але, поки не збита "Зірка смерті", про заповітну нагороду мріяти рано!

відео дня

Зрозуміло, все перераховане вище - це чистої води фантазії самого ж конашенкова. В іншому, варто відзначити, що нинішні удари по Києву дійсно були елементом полювання за ЗРК Patriot.

З урахуванням же того, що був здійснений пуск відразу 6 ракет "Кинджал", в супроводі інших елементів, що мали, очевидно, роль відволікаючу і таку, що розосереджує увагу ППО, удар і справді наносився по локації, в якій командування окупантів вважало, що розміщений ЗРК Patriot.

Те, що для окупантів ЗРК Patriot перетворюється на фетиш, у певному сенсі, нас влаштовує. Адже вони фіксуються на одній бойовій задачі, замість безлічі, але з іншого боку бентежить те, що вони черпають з якихось джерел інформацію про локації розміщення ЗРК Patriot і готові задіяти "Кинджал".

Що ж, це вже питання протидії шпигунській діяльності, в іншому - нічне полювання зазнало фіаско, а ті відео, які російські пропагандисти видають за вдале попадання - це падіння ракет, після збиття, бойова частина яких не детонувала в повітрі.

На жаль, ті ракети, які отримують пошкодження поза БЧ, падають не розірвавшись в повітрі і вибухають вже на землі.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Справа в тому, що ракети PAC-3 MSE функціонально орієнтуються на знищення цілі через пряме попадання - критичний кінетичний удар при перехопленні.

Найчастіше він приходить в носову частину ракети, що дозволяє нейтралізувати бойову частину в повітрі, але на настільки високих швидкостях можливі відхилення і удар приходить, наприклад, в двигун ракети. Тоді ракета падає, зі збереженням БЧ і високою ймовірністю її детонації при падінні.

На жаль, така ймовірність є завжди, але все ж, виникає інше питання... А у кого вистачає мізків знімати, що відбувається під час ракетних ударів, станом вже як більше року війни, в той час, як з усіх рупорів віщають - не знімайте роботу ППО і ракетні удари?

Це починає дратувати...

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти