Кінець "морської держави"?

13 серпня 2023, 06:44
Пафосні розмови про "велику морську державу", які так люблять вести російські імперці, стикнулась з українською розробкою Служби у вигляді морських дронів.
Кінець
Спецоперації СБУ на Чорному морі дала максимальний ефект / Колаж: Главред, скріншоти

Цілі "російської спецоперації" зараз не відомі нікому. Коли "Київ за 3 дні" не вийшов, путін заявив, що тепер "Азовське море - "внутрішнє море рф" і це теж дуже круто. Минулого місяця, після припинення "зернової угоди", у росіян був новий напад "імперської мощі": "тепер і чорне море наше внутрішнє". Минулий тиждень довів – росіяни не контролюють Чорне море, а російські торгові кораблі з Азовського взагалі перестали виходити.

Все це наслідок атак морських дронів – спецоперацій, які СБУ провела у Новоросійську та у Керченському проливі. Це кардинально змінило ситуацію на воді. Росіяни, які хотіли нас економічно заблокувати, самі опинились у аналогічній ситуації. За даними видання Bloomberg, зернові перевезення з рф по Азовському морю фактично припинились. Змінилась і військова ситуація: щоб не стати новими цілями, російські військові кораблі змушені проводити постійні маневри.

Можемо констатувати, що ця спецоперації СБУ дала максимальний ефект. рф втратила мільярди через затримку чи відміну вантажних перевезень. Морські російські термінали на березі Азовського моря припинили приймати зерно від постачальників через заповнення сховищ. Утворилися черги з потягів, які не можуть розвантажитися. Підвищилась і ціна на страхування кораблів. Все це б’є по економіці ворога та змінює баланс сил у переговорах про зернову угоду. Росія більше не може їх вести з позиції сили.

відео дня

Пафосні розмови про "велику морську державу", які так люблять вести російські імперці, стикнулась з українською розробкою Служби у вигляді морських дронів. Шанс для України перемогти більш чисельного ворога саме у застосуванні подібних розробок, які змінюють ситуацію у війні та переносять її на територію росії.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти