Король голий: чому статус Росії як наддержави - карикатурне перебільшення

30 серпня 2024, 09:33
438
Будь-які порівняння армій СРСР і Рф є вкрай недоречними, а статус наддержави, який Рф успадкувала від Союзу, – карикатурним перебільшенням.
армия РФ, оккупанты на танках
Російські окупанти демотивовані воювати / Колаж: Главред, фото: flickr

За офіційною статистикою, протягом 10 років війни в Афганістані потрапили в полон і зникли безвісти 417 радянських вояків. За кілька тижнів української оборонної операції в Курській області в полон здалися вже 594 російські військові. Це ще одне свідчення низького морального духу в лавах противників. Вони відмовляються воювати, коли командування не ставить за їхніми спинами загороджувальні батальйони.

Тому будь-які порівняння армій СРСР і Рф є вкрай недоречними, а статус наддержави, який Рф успадкувала від Союзу, – карикатурним перебільшенням.

відео дня

Україна знищила не лише значну частину військового потенціалу псевдоімперії, але і її міжнародну репутацію. Показала короля голим, а тигра – паперовим.

Радянський Союз з Україною в складі міг перемагати у світових війнах або створювати й озброювати потужні блоки союзних держав. Сама по собі Росія не здатна захистити власну територію, залежна від військової промисловості колишніх васалів (чого варті лише снаряди та ракети з Північної Кореї) і скуповує найманців по світу.

Україна не Росія, але й Росія не СРСР. Варто вже перестати ставитися до цієї країни як до загрози світового масштабу (яку обовʼязково треба задобрювати) та дозволити Україні встановити в регіоні мир і порядок. Потрібні лише дозвіл та інструменти – люди й відповідний план у нас є…

Хто такий Михайло Подоляк

Український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти