Козир для Росії: чому Ярош додасть проблем Зеленському

2 листопада 2021, 16:57оновлено 3 листопада 2021, 09:10
Оскільки екс-глава Правого сектора неоднозначно висловлювався про Зеленського, виборці президента можуть розцінити це призначення як "зраду".
Дмитро Ярош
Дмитро Ярош став радником Головнокомандувача ЗСУ / УНІАН

На призначенні Дмитра Яроша радником Головнокомандувача ЗСУ могли відбитися і особисті відносини Залужного і Яроша, бо цілком імовірно, що вони знайомі ще з часів 2014-2015 року, коли Добровольчий український корпус (ДУК) "Правий сектор", який асоціювали з Ярошем, брав активну участь у бойових діях.

Ймовірно, саме в силу цих особистих відносин, але без оглядки на політичні наслідки, Ярош і отримав посвідчення радника. З тим же успіхом, коли Залужного відправлять у відставку, він може стати головнокомандувачем Української добровольчої армії. Мовляв, ти-мені, я-тобі.

Але якщо Залужний дійсно на знак цієї дружби хотів зробити приємне Ярошу, то це, як мінімум, потрібно було зробити "по-тихому", а не з відкритою демонстрацією посвідчення.

відео дня

Тим паче на тлі того, що в росЗМІ зараз активно накачується тема того, що Київ провокує ескалацію конфлікту, а Вашингтон руками Києва спробує втягнути Росію в конфлікт, про давним-давно забутого Яроша і його візитку, напевно згадають у програмі Соловйова або кого-небудь іншого.

До того ж сам Ярош раніше дуже неоднозначно висловлювався про Зеленського. Хоча, якщо президенту порадили призначити його, щоб догодити ура-патріотичному електорату, то вони це явно оцінять.

читайте такожВторгнення Росії: Ярош спрогнозував, як далеко РФ змогла б просунутися вглиб УкраїниОднак для Зеленського це призначення не вирішує, а скоріше створює додаткові проблеми. Крім того, що його можуть використовувати як в РФ в якості додаткового аргументу про підготовку Києва до війни, так і всередині країни. Адже частина суспільства, яка його підтримати, почне звинувачувати його в тому, що Зеленський не виконав свої обіцянки щодо миру на Донбасі і навіть веде ситуацію в протилежному напрямку.

А це, коли перед Україною виникла необхідність домовлятися з РФ і Білоруссю, як мінімум для того, щоб не опинитися в енергетичному колапсі, явно не сприятиме діалогу. Адже якщо главком підтягує до себе лідера одного з найбільш помітних незаконних збройних формувань (адже де-юре добробати не мають ніякого статусу), то хороших наслідків від цього чекати не доводиться.

Андрій Золотарьов, політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор", спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти