Кремль готує два плани для Путіна через війну в Україні

3 серпня 2023, 14:19оновлено 3 серпня 2023, 14:52
8127
Москва не може ще й у 2024 р. займатися тільки тим, що обороняти захоплені в Україні території і нікуди не наступати.
Москва, Кремль, Путін
Кремль відпрацьовує два взаємно виключають плану / Колаж Главред, фото pixabay, скріншот з відео

Ефект обложеної фортеці тисне на Москву

Кремль відпрацьовує два плани - готується атакувати НАТО з Білорусі - це план "А", і план "Б" – ліквідувати Путіна як бренд. Пріоритет, як і належить, віддається плану "А". Тому заголовки "Путін і РФ готуються воювати довго" природні. Заголовки "Путіна винесуть з Кремля" теж природні, оскільки очевидно, що план "Б" теж в активній розробці. Настільки ж природно, що спочатку все пробують план "А" а в разі невдачі дістають план "Б" з відступом.

Згідно з планом "А" загрози Медведєва справжні. Згідно з планом "Б", – вони п'яна балаканина алкоголіка, що і роз'яснюють "хороші росіяни", включаючи професора Солов'я. Професор Соловей був першим, хто став розповідати в ефірі, яка п'яниця цей Медведев і як охорона засовує його голову в унітаз. Але за таке опускання офіційно другої особи в РФ голови професора і його джерел в Кремлі нікуди не засунули, а в Пекіні в грудні 2022 р і в Ханої в 2023 р Медведева брали явно не з метою вилікувати від алкоголізму.

відео дня

Схожа ситуація і з давно покійним Путіним. За планом "Б" він немічний "бункерний Дід", придавлений болячками і окультизмом, і все той же професор Соловей передрікав на осінь 2022 р. його відхід за "обставинами непереборної сили". Соловей був першим і в цьому випадку, хто заговорив про можливу швидку смерть Путіна від хвороб. Західні ЗМІ до Солов'я реалістично писали, що Путін не справжній і це група схожих на нього осіб. Коли професор-історик Соловей запустив тему хвороб Путіна, посилаючись на джерела десь в комірчині кремля, то це виглядало так, як якщо б історик-академік Рибаков сказав, що Брежнєв хворий і його після цього не посадили за розголошення держтаємниці. Тому ЗМІ Європи і обох Америк тему підхопили, логічно чекаючи балету "Лебедине озеро". Якщо Московія шле сигнал, що цар хворий, то в усі часи це означало тільки одне.

Але за планом "А" - Путін це скрепа № 1. "Немає Путіна, немає і расеї", як прорік начальник Держдуми Володін. Тому Путіна регулярно показують у вигляді живчика, який лізе в усі, у всьому розбирається і ще один пенсіонер. "Путін", як і Медведєв, яскравий приклад з'єднання двох протилежних іміджів в одній особі, що досягається медійними засобами. Відносно Медведєва цікаво відзначити його легке і швидко перетворення в РФ з "Айфончика" в дубль гаркаючого Жириновського. Але реалісти поза РФ в такому амплуа Медведєва не сприймають. Тому в Кремлі так сумують через відсутність Жириновського, що пробували замінити його говорить голограмою. Вийшло непереконливо і медіа-експерименти за викликом духу Жирика припинили.

Природне питання: Як довго Кремлі може бовтатися між планом "А" і планом "Б". Відповідь очевидна, до січня 2024 р., коли "чекістам" доведеться остаточно вирішити для себе – знімати бренд "Путін" і запускати план "Б" або перепризначити "Путіна" ще на 7 років. Але друге зобов'язує всю РФ йти в наступ на захід, на південь або на схід. Москва не може ще й у 2024 р. займатися тільки тим, що обороняти захоплені в Україні території і нікуди не наступати. Тим більше займатися цим ще сім років, якщо Путіна перепризначать. В результаті в РФ все більше працює ефект обложеної фортеці і Кремль змушений все більше мислити в його парадигмі.

Для будь-якої обложеної фортеці є відоме коло варіантів.

Варіант № 1 - прийде основна або союзна армія і зніме облогу. У випадку РФ ніякої основної армії немає. РФ - це вся армія в обложеній фортеці. Тому можна сподіватися тільки на союзну армію. Але союзної армії у Москви теж немає, а якщо знайти таку, то це стане початком третьої світової війни і, дуже ймовірно, що ядерної.

Варіант № 2 - добровільно-примусова капітуляція обложеної фортеці. По суті, це план "Б", який вже в роботі. Історія знає різні варіанти капітуляцією фортець і замків, а знаючи таланти "чекістів", правлячих в РФ, можливі їх гібриди.

Варіант № 3 - штурм і падіння фортеці без переговорів про капітуляцію. Той варіант, який вимагає розгорнутих коментарів, і враховується в РФ не тільки Кремлем. Він теж в роботі у Кремля і там реально готуються до розпуску або розпаду РФ. Досить згадати фразу Путіна в 2021 р. про те, що РФ може стиснутися до кордонів Московії. Це, власне, і є історична "Росія".

Варіант № 4 - дуже довга облога. Греки облягали Трою, якщо вірити Гомеру, десять років. Більшовики в 1918 р оголосили РРФСР обложеної фортецею і заявили: треба дочекатися світової революції, яка вирішить всі проблеми, але не відомо, коли і як. Це схоже на очікування приходу союзної армії, але на практиці окремий варіант, суть якого почекати, може щось зміниться в таборі облогових.

Варіант № 5 - військова вилазка з фортеці, яка може змусити зняти облогу. У Кремлі зараз він у пріоритеті перед чотирма іншими. Має кілька сценаріїв.

Найбільш очевидний і давно просувається - загроза застосування РФ ядерної зброї в разі, якщо Україна сама вижене російських окупантів, якщо армії НАТО допоможуть їй у цьому, якщо по військових об'єктах РФ в Криму буде завдано удару, якщо Чукотка, Карелія або інший суб'єкт вийде з РФ, якщо удар буде завдано по будівлі кремля і ще десяток якщо. Включаючи, якщо в Кремлі нап'ються всі, а не один Медведєв. Після вторгнення 24 лютого не буває місяця, коли хтось із Кремля не погрожував би ядерною зброєю.

Кремлю на даний момент потрібен не похід на Варшаву, а яскрава поразка поляків на кордоні і одного батальйону США в Сирії, щоб розгорнути це в інформаційну сагу і змінити ситуацію на свою користь. У разі провалу вилазки Кремль отримає не штурм, а посилення облоги і почне більш енергійно переходити до плану "Б" або винаходити ще щось в парадигмі мислення в обложеній фортеці, щоб до нього не переходити. Як показали випадки з падінням ракет РФ в Польщі і їх прольотом через територію Румунії, адміністрація Байдена не хоче міняти планомірну облогу на штурм, якщо Кремль не застосує ядерну, хімічну або біологічну зброю масового ураження.

Хто такий Сергій Климовський

Сергій Климовський - український історик і блогер, кандидат історичних наук, відомий археолог. Довгий час займався розкопками на території української столиці. Є творцем київського громадського музею "Замкова Гора". У блозі на своїй сторінці у Facebook аналізує питання політики, геополітики, російсько-української війни.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти