Кремль перегнув палицю, або Чому Лавров вирішив самоусунутися

4 травня 2022, 15:17
Коли Лавров починає філософствувати на етнічні теми - це продовження курсу на самодискваліфікацію.
Сергій Лавров
Лавров і його відомство, звинувативши Ізраїль у підтримці "неонацистів", явно подолали межі розумного / Reuters

Багато хто здивований. Не треба дивуватися. Все логічно.

Я переконаний, що таким способом Сергій Вікторович Лавров сигналізує - "Пора!". Пора його евакуювати, він готовий бути свідком у Міжнародному трибуналі. Очевидніше не буває.

Пан Лавров за роки служби забезпечив собі деяку повагу серед іноземних партнерів як професіонал. Лиходій, підручний лиходіїв, але професіонал.

відео дня

Перший дзвіночок "заберіть мене звідси" пролунав у момент, коли МЗС РФ офіційно (!) злив листування з французькими та німецькими партнерами в рамках "нормадського формату" (пам'ятаєте такий?). Це була перша явна спроба самодискваліфікації Лаврова з крісла міністра закордонних справ. Бо Лавров був цінний тим, що з ним розмовляли на Заході. Якщо з ним не розмовляють, немає особливого сенсу тримати його на посаді.

Коли пан Лавров, за чутками, м'яко кажучи, не найчистіший арієць за походженням, починає філософствувати на етнічні теми - це продовження курсу на самодискваліфікацію. Бо тепер будь-який міністр закордонних справ і навіть умовний Штайнмаєр посоромиться без крайньої необхідності спілкуватися з Лавровим.

Найдурніше на цьому тлі тепер виглядає пропагандист Володимир Соловйов. Як ви пам'ятаєте, він звинуватив керівництво ЄС в антисемітизмі і наслідуванні Гітлеру після введення персональних санкцій і віджиму вілли на озері Комо. Мовляв, зовсім з глузду з'їхали, проти єврея санкції вводити?!

читайте такожРосія перетворила себе на посміховисько: як у Кремлі заплуталися у власній пропагандіЛавров і його відомство, звинувативши Ізраїль у підтримці "неонацистів", явно перейшли межі розумного. Вони можуть списати все на стан афекту, і їм повірять (в обмін на діяльне каяття). А пропагандист Соловйов звинуватив у гітлеризмі конкретних чиновників, які напевно образяться. До того ж, згідно Лаврову, єврей Соловйов може бути нехорошою людиною і підлягати санкціям.

В цілому безладні звинувачення з боку Росії в неонацизмі і пособництві йому лише стверджують обвинувачених в думці, що там все міцно рушили мізками і пора розпорошувати за допомогою спеціально навчених птахів щось заспокійливе. Бо росіяни вже підривають свої склади з боєприпасами, мости і нафтобази. Нерівний годину, підірвуть щось дійсно серйозне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти