Кремль - росіянам: "Пиляйте, Шура, пиляйте!"

2 грудня 2022, 21:30
Тренд на бажання росіян якнайшвидшого миру з Україною неможливо переламати такого роду заклинаннями.
Маргарита Симоньян, Кремль
Маргарита Симоньян / скрін, УНІАН

"Медуза" опублікувала дані недавнього закритого опитування громадської думки росіян, проведеного соціологічною службою ФСО. Думаю, Рогозін би засмутився, якби їх побачив.

55% росіян виступають за переговори з Україною і лише 25% - за продовження війни. Ще в липні цифри були зворотні: лише 32% хотіли переговорів, а 57% наполягали на продовженні бойових дій.

Аналогічні дані наводить Левада Центр. За його даними лише 27% росіян хочуть продовження війни. А 57% наполягають на переговорах.

відео дня

Всі аналітики сходяться на тому, що такий разючий перелом трапився через дві речі: через мобілізацію і військові невдачі російської армії. І, я думаю, ще через те, що мобілізація не зупинила військові невдачі. Вони як почалися до мобілізації, так і продовжилися вже з нею…

І тепер вся пропагандистська машина Кремля лякає росіян неминучою розплатою за ті витівки, які вони накоїли в Україні. І намагається хоч таким макаром підняти їхній бойовий дух і переламати хід війни.

Але тренд на якнайшвидший мир з Україною неможливо переламати такого роду заклинаннями. Думаю він буде тільки посилюватися. І скоро в Росії тільки ідіоти будуть вірити в те, що Росія зможе домогтися перемоги. Тим більше, що вже ніхто не може виразно сформулювати, як вона виглядає.

Мені здається, що Кремль поводиться зараз як Паніковський, який давно зрозумів, що гирі не золоті і водить пилкою лише для виду. І при цьому підбадьорить Балаганова (персонажі твору І. Ільфа та Є. Петрова "Золоте теля", які пиляли вкрадені у мільйонера гирі, думаючи, що вони золоті, - ред.): "пиляйте, Шура, пиляйте!" для того, щоб тільки відтягнути неминучу розплату.

Макрон і Байден, зустрівшись у Вашингтоні, зробили досить однозначні заяви, які повинні, нарешті, поставити крапку в дискусії про переговори. Ніяких переговорів з Путіним не буде до тих пір, поки Путін не дасть чітких сигналів про те, що він реально готовий забратися з України. І, зрозуміло, такі переговори можливі тільки за участю України.

Аль Капоне одного разу сказав: "добрим словом і пістолетом, ви можете досягти набагато більше, ніж просто добрим словом". Мабуть віддаючи собі звіт в тому, що Аль Капоне краще за всіх знає як розмовляти з бандитами (а Путін - бандит, в цьому немає ніяких сумнівів), Байден вніс до Конгресу програму фінансової та військової підтримки України на 2023 рік у розмірі 37 мільярдів доларів. І я переконаний, що ця програма буде прийнята ще до нового року.

І до цього я хочу лише додати, що справа наша права. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти