Кремлівські троянські коні в Білому домі: хто в США блокує постачання озброєння Україні

9 червня 2022, 14:45
У Штатах відбувається саботаж поставок озброєння по ленд-лізу і по лінії фінансової допомоги в розмірі 40 млрд доларів.
Є всі підстави підозрювати кількох членів команди Байдена в пособництві військовому злочинцеві Путіну
Кожен день затримки поставок озброєнь Україні з США коштує сотень життів українців / Фото УНІАН

Послухав вечірній ефір "Голосу Америки" і по одному з найважливіших для України питань – постачання озброєння в нашу країну. Виникло відчуття когнітивного дисонансу.

Виникло через абсолютно безглузде формулювання адміністрацією Білого дому причин затримки поставок важкого озброєння. Увага: "Зважаючи на мізерну інформацію про стан справ на українському фронті у розвідспільноти США, ми не знаємо, як там йдуть справи, яке озброєння, в яких обсягах і коли нам необхідно Україні поставити".

Щось не в'яжеться, панове. У квітні розвідка США заявила, що постачає розвідінформацію українському Генштабу в режимі онлайн. У перекладі на нормальну мову це означає, що інформацію з фронту щохвилини і цілодобово знімають потужні супутники розвідки США і передають її Україні. Супутники сканують увесь фронт, прослідковують кожен сантиметр у режимі реального часу не гірше медичних МРТ і передають інформацію Україні. Значить, спочатку з супутників всю інформацію знімає розвідка США і тільки потім Україна.

відео дня

Як розуміти тоді цю заяву адміністрації і розвідки Штатів? Вони все бачать, але не бачать, як сьогодні Сєвєродонецьк ра**исти рівняють із землею і заливають кров'ю українських солдатів та цивільних осіб? Так виходить.

Нагадаю, що завдяки розвідувальним супутникам США зафіксовані і стали відомі світу злочини в Бучі, Маріуполі і т.д. А сьогодні раптом такі можливості у розвідспільноти США зникли. І треба ж, якраз напередодні поставок озброєння в Україну.

Молодці, трясця [неценз.], наші надійні партнери та союзники. Просто позамежні цинізм і лицемірство!

Панове, навіщо ви тримаєте Україну в дурнях? Щось тут ви не продумали, "як брехливій відповіді надати формат достовірних фактів". Україні не до брехні партнерів і всяких безглуздих політичних відмазок! Коли у нас щодня сотнями гинуть люди через вкрай гостру нестачу озброєння, яке не поставляється партнерами, які відмовляються виконувати взяті на себе зобов'язання.

читайте такожПробачити все: як Німеччина і Франція допомагають РФ уникнути відповідальності за звірства в Україні

Ось так відбувається саботаж поставок озброєння по ленд-лізу і по лінії фінансової допомоги в розмірі 40 млрд доларів.

Те, що коріння цього злочину слід шукати в офісі радника Байдена з національної безпеки Саллівана і його соратника по роботі на Кремль голови ЦРУ Берна – зрозуміло давно. Але не зрозуміло було, до якої міри тупого цинізму ці кремлівські троянські коні в Білому домі можуть дійти.

Втім, подібні "аргументи" адміністрації Байдена зриву поставок озброєння Україні – це вже питання президента Байдена, його спецслужб, Конгресу і Сенату, журналістів-розслідувачів.

читайте такожУ кремлівському домі престарілих уже рвуться панталони: чому запахло поразкою Росії

Адже справа не просто скандальна. Воно пахне криміналом за тисячі миль. Бо є всі підстави підозрювати в допомозі військовому злочинцеві Путіну і його терористичній державі.

Міністр Кулеба в інтерв'ю жорстко заявив про недостатню і несвоєчасну допомогу союзників України в поставках важкого озброєння. До цього президент Зеленський – після відвідин лінії фронту на Донбасі – заявив те саме. Президент розповів, що через гостру нестачу важкого озброєння ЗСУ зазнають великих втрат живої сили на фронті (до 100 убитих і в рази більше поранених). Також ворог, використовуючи тактику випаленої землі, силами артилерії і ЗРК, що в багато разів перевищують наші, руйнує українські міста та інфраструктуру. Багато загиблих серед цивільного населення.

читайте такожЛукашенко майже "зламався", або Чому можливий новий похід Путіна на Київ

США і НАТО відмовилися закривати небо, але вирішили надати Україні озброєння. Прийняли закон про ленд-ліз. І – процес пішов вкрай повільно. Кожен день затримки поставок коштує сотень життів українців.

Неможливо повірити, що президент Байден – досвідчений політик і літня чуттєва людина – з Білого дому може спокійно спостерігати за масовим вбивством своїх союзників. Знаючи, що має можливості цьому запобігти просто чітким виконанням взятих на себе зобов'язань, і маючи в руках всі необхідні інструменти для їх виконання.

Юрій Радухін, публіцист, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти