Кремлівський алкоголік почав "пропивати" території Узбекистану

11 жовтня 2021, 06:34
Процес здачі територій - штука динамічна. Запустити її непросто, але зупинити - тим більше складно. Тому слідом за цим мільйоном гектарів прийдуть інші.
Росія, Прапор
Росія здала в оренду Узбекистану мільйон гектарів землі / Reuters

Новина про підготовку передачі мільйона гектар сільськогосподарських земель РФ в оренду Узбекистану - не те щоб новина. Ну тобто, це, зрозуміло, як грім серед ясного неба, але в цілому логіка цілком собі в рамках всіх теперішніх понять. Що робить алкоголік, який живе тим, що виносить з батьківського дому речі і продає їх за безцінь, пропиваючи "дохід"? Здає кімнату, щоб мати тверде джерело регулярних надходжень, на які можна буде заливати очі ще якийсь час.

Зрозуміло, що обдерши до бетону стіни, алкоголік може здати кімнату приблизно такому ж контингенту, тому дохід може вийти сумнівним, а процес його отримання - конфліктним. Але тут вже нічого не попишеш.

читайте такожЧерез Росію Україна скоро зовсім забуде про ДонбасАлкоголік не знає, що йому робити з величезною територією. Населення скорочується, причому скорочення і в абсолютних, і в питомих значеннях - люди стягуються в міста, села і малі поселення знелюднюються. "Травневі укази" вбили соціальну інфраструктуру, причому чим менше населений пункт - тим гірше там справи. Логічно, що люди тікають. Територія стає безгоспною.

відео дня

Звідси і геніальна ідея - розпродавати. Слово "оренда" нехай нікого не бентежить: це саме здача території. Чужі прийдуть, розташуються, обзаведуться господарством, створять свої структури управління (хоча номінально там, звичайно, буде якась нібито російська влада, але в реальності всі розуміють-справжнє управління буде здійснювати прийшла "діаспора"). Одне-півтора покоління - і територія буде відчужена.

І мова йде в даному випадку не про компактне розташування. 23 регіони вже висловили "зацікавленість" в даному проекті, так що таких відчужених територій буде багато.

Сам по собі процес здачі територій - штука динамічна. Запустити її непросто, але зупинити - тим більше складно. Тому вслід цьому мільйону гектарів прийдуть інші. До речі, це не умоглядна побудова - Китаю вже були здані мільйони гектар тайги для вирубки, і китайці ретельно виполюють російські ліси, перетворившись на одного з провідних світових експортерів деревини. Так що здача сільгоспземель Узбекистану - це продовження традиції.

Теперішня російська влада генезисом сходить до злодійської культури дев'яностих. Вони починали свій трудовий шлях з грабежу, і всю "трудову кар'єру" займаються тільки цим. Вони не вміють, не можуть, не хочуть творити. Вони навіть не розуміють, що це таке. Вони вміють лише виносити майно. І поки вони при владі - це триватиме до кінця. Або кінця їх, або кінця країни. Що раніше закінчиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти