Кривавого кухаря апаратно множать на нуль

27 травня 2023, 06:20
Зараз, напередодні українського наступу, ватажок найманців виводить свою армію з фронту, щоб врятувати її для майбутнього внутрішнього протистояння.
Пригожин
Кривавого кухаря апаратно множать на нуль, каже Ігор Ейдман / фото: скріншот з відео

Путін не годиться на роль "вождя воюючої нації" і навіть не намагається її грати. Він занадто любить комфорт, старий, ледачий, нудний, млявий, залежний від такого ж тухлого і злодійкуватого оточення. Він не збирався вести велику війну, але вляпався в неї по дурості, через неадекватну оцінку ситуації. А зараз, як типовий параноїк, намагається ігнорувати неприємну реальність.

Турбопатріоти давно вимагають перевести всі сфери життя Росії на військові рейки (воєнний стан, загальна мобілізація, мілітаризація праці і т.д.) - інакше "країна скоро зазнає поразки". Однак Путін тягне з цим до останнього, тому що боїться в умовах тотальної війни опинитися не при справах.

Пригожин в останньому інтерв'ю розгорнув програму такої тотальної війни і заявив себе на роль її лідера, з якою явно не справляється Путін.

відео дня

Кривавого кухаря апаратно множать на нуль. Чинити опір цьому він може тільки в публічній сфері. Там Пригожин йде ва-банк. Пропонує себе панівній верхівці і населенню в якості "Путіна воєнного часу".

Зараз в Кремлі його навряд чи сприймуть серйозно, але після критичної поразки від наступаючих українських військ ситуація здатна змінитися. Тоді російська влада може схопитися за Пригожина, як потопельники за соломинку.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Лейпцига, Німеччина.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Можливо, Пригожин буде виступати в парі зі своїм старим партнером Олексієм Дюміним, якого давно пророкують в наступники Путіна. На відміну від Пригожина, Дюмін цілком прийнятний для номенклатури і навіть для самого Путіна, з чиєї обслуги він вийшов.

Зараз, напередодні українського наступу, ватажок найманців виводить свою армію з фронту, щоб врятувати її для майбутнього внутрішнього протистояння. Його розрахунок зрозумілий. Війська міністерства оборони повинні в ході майбутнього бою крупно облажатися. Пригожин зі своїм ПВК, вчасно змившись в тил, не відповідатиме за цю поразку і тільки зміцнить свої позиції - скаже: "Я ж попереджав".

Генерали будуть остаточно дискредитовані. А він залишиться на коні, як людина, з якою пов'язані рідкісні російські "перемоги", типу взяття Бахмута. З цим символічним капіталом і збереженою приватною армією на додачу Пригожин зможе взяти участь у боротьбі за владу.

Авантюра? Так зараз якраз настає час авантюристів. Є кілька книг різних авторів з однаковою назвою: "Авантюристи Громадянської війни (1918-21)". Пригожин-авантюрист майбутньої Громадянської війни (2023 -?)?

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти