Крим буде вільним

27 лютого 2023, 08:20
Крим - рідний дім багатостраждального кримсько-татарського народу. І люди обов'язково повернуться на свою землю.
Крим
Крим буде вільним, каже Невзлін / Фото УНІАН

9 років тому в Сімферополі проходили мітинги на підтримку нового керівництва України. Це лише путінська пропаганда досі продовжує брехати про виключно проросійськи налаштованих громадян.

Тоді багато тисяч людей, в тому числі кримські татари і прихильники руху "Євромайдан-Крим", протестували проти можливого відділення Криму від України.

Глава Меджлісу Рефат Чубаров закликав створювати загони самооборони з кримських татар. "Коли повернетеся додому, йдіть до своїх сусідів, росіян, українців, людей інших національностей... Просіть загони самооборони, разом охороняйте церкви і мечеті, разом дивіться за кладовищами, разом облаштовуйте школи".

відео дня

Відтоді кримські татари зазнають невпинних переслідувань і репресій з боку окупантів.

Більшість політичних в'язнів з жителів півострова - саме вони. Мобілізація минулої осені теж стала черговим приводом для "полювання" на інодумців.

Втекти з Криму дуже важко, але все ж деяким це вдалося. Але Крим - рідний дім цього багатостраждального народу. І люди обов'язково повернуться на свою землю, як це вже було в історії кримських татар! Саме тому Зеленський написав до річниці російської агресії в Криму фразу кримськотатарською мовою: "Qırım serbest olacaq!", що означає "Крим буде вільним!".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти