Хто боїться Путіна

14 березня 2024, 06:10
Після цього всі понтифіки Ватикану дуже обережно критикують авторитарного президента Росії Путіна, боячись його жорстокості та віроломства.
Папа!
Папа Римський / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео

Папа Римський Франциск знову прославився, пропонуючи Україні "викинути білий прапор" і погодиться на переговори з путінською Росією на її умовах - це він цинічно називає не зрадою, а мудрістю і мужністю. У чому причини такої антиукраїнської позиції Папи Римського? Перша причина - це метушливий розрахунок інтересів Ватикану замість мудрості й турботи про майбутнє Церкви. А друга причина - відсутність особистої мужності папи Франциска.

Річ у тім, що в банку Ватикану вже багато років лежать величезні російські гроші - спочатку мафіозні, а зараз путінські. Тож справа не в левізні Папи Римського, шантажі або лояльності до Путіна. Будь-якому понтифіку Ватикану є що втрачати. Тим більше, що путінській мафії загрожують хвилі конфіскації в Європі. Міжнародні команди шукають гроші друзів Путіна. Тому Ватикан - найкраще місце для укриття і збереження активів оточення Путіна. Бути милосердним із фашистом і вбивцею громадян України та Росії Папі Франциску вигідніше і легше, ніж мати важкі розмови з російською мафією чи чекістами Путіна.

відео дня

Говорячи про "мужність" Папи Франциска не будемо забувати, що 1981 року на Папу Римського Павла Другого, який багато зробив для розвалу СРСР і Варшавського Договору, було скоєно замах. А турецький терорист Алі Агджа, так і не зумів пояснити навіщо він робив замах на життя Папи Римського і хто організатор злочину. Папа Павло Другий був сильною і сміливою людиною. Усі Папи добре вивчили урок. Після цього всі понтифіки Ватикану дуже обережно критикують авторитарного президента Росії Путіна, боячись його жорстокості і віроломства.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти